Čtvrtek, 28. března 2024

Cave Beat

Cave Beat

Přemýšleli jste někdy nad tím, kde byste ze všeho nejraději viděli a slyšeli hrát živě svou oblíbenou kapelu? Na jakém nejzajímavějším místě, v jakém prostředí?

Co takhle v jeskyni? Putovní mezinárodní CAVE BEAT festival navazuje na benefiční koncertní pouť Didgeridoo v jeskyni, započatou v roce 2011. Podvečerní koncerty se konají od dubna do září v moravských jeskyních. Stejně jako minulý rok i letos můžete zažít výjimečné koncerty v nádherném prostředí.

Třetí ročník festivalu začal 12. dubna. O jarních a letních sobotních podvečerech se můžete těšit na skvělé hudební interprety, kteří vystoupí v sedmi akusticky i vizuálně zajímavých jeskyních na Moravě. Vrcholem letošního ročníku je jedinečné interaktivní vystoupení duetu Stephan Micus (DE) a Ondřej Smeykal (ČR), které se odehraje v největším jeskynním dómu v ČR, v Kateřinské jeskyni v Moravském krasu.

Posláním mezinárodního benefičního festivalu CAVE BEAT je objevování, osvěta a oslava přírody, člověka a umění. Cílem festivalu je vytvoření podmínek pro hravý dialog pravěkých jeskynních prostor s živou akustickou hudbou a zpěvem, který návštěvníkům nabídne nevšední umělecký, smyslový a emoční zážitek. Čtvrtina příjmu ze vstupného je věnována podpoře zážitkového, výchovně-vzdělávacího a ekologického programu pro žáky 1. stupně základních škol s názvem Kořeny života.

AUTOR: Václav Havelka
Autor je frontman kapely Please The Trees
mezinárodní festival
www.cave-beat.org

Zdroj:IN magazín
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů