Čtvrtek, 28. března 2024

BMW začne v září dodávat na čínský trh elektromobily

BMW začne v září dodávat na čínský trh elektromobily

Německá automobilka BMW začne v září dodávat na čínský trh elektromobily. Oznámil to dnes prezident čínské divize společnosti Karsten Engel. Předběžné objednávky podle něj naznačují, že poptávka po těchto vozech bude vyšší než nabídka.

BMW bude zpočátku prodávat elektromobil i3 a hybridní sportovní vůz i8 pouze ve čtyřech čínských městech. Letos bude navíc prodej omezen pouze na tisíc vozů. Model i3 bude možné pořídit od 450.000 jüanů (asi 1,5 milionu Kč).

BMW minulý měsíc předvedla model i3 na pekingském autosalonu. O zkušební jízdu v tomto voze podle Engela požádalo více než 28.000 lidí.

Peking si podle agentury Reuters dal za cíl, aby po čínských silnicích do roku 2020 jezdilo pět milionů vozů s elektrickým či hybridním pohonem. Plán má pomoci snížit emise i závislost Číny na dovozu ropy.

S elektromobily se v Číně snaží prorazit i konkurence. Například americká automobilka Tesla Motors letos na čínský trh uvedla elektromobil Model S, jehož cena začíná na 648.000 jüanech. Na trhu s elektrickými vozy se v Číně hodlají prosadit také například německé automobilky Volkswagen a Daimler.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů