Čtvrtek, 25. dubna 2024

Zahájení výroby nové Škody Octavia G-TEC

Zahájení výroby nové Škody Octavia G-TEC

V hlavním výrobním závodě společnosti ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi sjíždí z linky nová ŠKODA Octavia G-TEC.

První Octavia s pohonem na zemní plyn se vyrábí ve verzích Octavia G-TEC a Octavia Combi G-TEC. Pro zahájení výroby uvedla ŠKODA AUTO do provozu novou testovací halu a novou plničku CNG. Za tímto účelem investovala automobilka pět milionů EUR. Zde se provádějí předepsané bezpečnostní zkoušky CNG-agregátů a poprvé plní plynové nádrže.

ŠKODA Octavia G-TEC je poháněna přeplňovaným motorem 1,4 TSI. Agregát dává nejvyšší výkon 81 kW a je konstruován pro spalování jak na benzinu, tak i CNG. Součástí sériové výbavy je paket Green tec se systémem start-stop a rekuperací brzdné energie.

Moderní agregát plní požadavky emisní normy EU 6, která vstoupí v platnost v září 2014. Při provozu pouze na CNG ujede Octavia G-TEC, resp. Octavia Combi G-TEC až 410 kilometrů. Spotřeba činí 5,4 m3 (3,5 kg) zemního plynu na 100 km, což odpovídá emisím 97 g CO2/km. Při provozu pouze na benzin činí dojezd až 920 km. Na jedno natankování všech nádrží tak Octavia G-TEC ujede celkem až 1330 km. Vůz za 10,9 s akceleruje z 0 na 100 km/h a dosahuje maximální rychlosti 195 km/h.

g-tec

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů