Čtvrtek, 18. dubna 2024

Volkswagen nabízí elektrický Golf za 900 tisíc

Volkswagen nabízí elektrický Golf za 900 tisíc

e-golf

Volkswagen uvádí na český trh svůj druhý elektromobil. Po malém Upu je to větší e-Golf, který nabízejí dva autorizovaní prodejci elektromobilů značky Volkswagen: Auto Jarov a Porsche Brno. Elektrický golf stojí 899 900 Kč včetně DPH.

Elektromotor má výkon 85 kW a umožní počáteční akceleraci z klidu na 60 km/h za 4,2 s. Maximální rychlost je 140 km/h. S plně nabitou sadou akumulátorů má při průměrné spotřebě 12,7 kWh/100 km dojezd až 190 kilometrů. Palubní počítač s barevným multifunkčním ukazatelem poskytuje řidiči důležité provozní informace včetně aktuální a průměrné spotřeby energie, stupně rekuperace, zbývajícího dojezdu a úrovně nabití akumulátoru.

Při rychlonabíjení stejnosměrným proudem na veřejných nabíjecích stanicích je 80 % kapacity akumulátoru dosaženo za 30 minut. Nástěnná nabíječka z nabídky příslušenství zajistí plné nabití akumulátorů přibližně za osm hodin. Z běžné domácí elektrické zásuvky trvá nabíjecí proces na 100 % kapacity přibližně třináct hodin. Součástí základní výbavy jsou všechny potřebné nabíjecí kabely.

Efektivitu využívání elektrické energie může řidič ovlivnit volbou jízdního režimu ECO nebo ECO+. V módu ECO+ se sníží výkon elektromotoru a vypne se klimatizace s cílem maximalizovat dojezd. Méně dramatický kompromis mezi dojezdem, pohodlím a dynamikou představuje režim ECO, u něhož je nejvyšší rychlost snížena na 115 km/h a klimatizace pracuje se sníženým výkonem. Řidič má ovšem i v těchto režimech kdykoli k dispozici maximální výkon, pokud potřebuje například bezpečně předjet pomalejší vozidlo.

Sériová výbava e-Golfu zahrnuje klimatizaci Climatronic, tempomat, palubní počítač Premium, navigační systém Discover Pro, mobilní informační služby CarNet a systém preventivní ochrany cestujících PreCrash. V ceně jsou obsaženy také dodatečné služby, které zákazníkovi zajišťují mobilitu i nad rámec dojezdu modelu e-Golf. Dojde-li na cestě k vybití akumulátoru, postará se Volkswagen o odtah vozu k nejbližší nabíjecí stanici. Až třikrát za rok během prvních dvou let od data prodeje tak učiní bezplatně. Na delší cesty si může zákazník po dobu dvou let zdarma vypůjčit vůz do velikosti Golfu s konvenčním pohonem na benzin nebo naftu na deset dní ročně.

Od konce letošního roku bude na přání k dispozici aplikace CarNet e-Remote, s níž bude uživatel moci například zahájit a ukončit proces nabíjení nebo aktivovat klimatizaci či topení prostřednictvím svého mobilního telefonu. Na jeho displeji přitom může sledovat úroveň nabití a jí odpovídající dojezd i zbývající dobu nabíjení. Příkladem dalších praktických funkcí je lokalizace zaparkovaného vozidla. Po registraci může uživatel používat aplikaci CarNet e-Remote první rok bezplatně.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů