Čtvrtek, 25. dubna 2024

Autobusy s emisní normou EURO 5 v Brně

Autobusy s emisní normou EURO 5  v Brně

V úterý 27. 5. 2014 v ranních hodinách do medláneckých autobusových garáží dorazila první 8kusová dodávka z celkem 36 autobusů Solaris Urbino 18. Polský výrobce Solaris se stal vítězem výběrového řízení na dodávku 36 kloubových autobusů pro roky 2013 - 2015. Nové autobusy Solaris jsou zařazovány do provozu v průběhu června po registraci a vyřízení nezbytných formalit. Prakticky ihned pak budou z provozu odstavovány nejstarší kloubové autobusy, zejména Karosy B741.

Autobusy Solaris Urbino 18 jsou plně nízkopodlažní 18 m dlouhé kloubové autobusy splňující emisní normu EURO5. Karoserie je vyrobena z nerezové oceli.
Pro nástup a výstup cestujících slouží 4 dvoukřídlé dveře, z nichž druhé jsou vybaveny mechanickou výklopnou nájezdovou rampou pro vozíčkáře. Autobus je rovněž vybaven funkcí příkleku (tzv. "kneeling"), která umožňuje naklonění autobusu v zastávkách doprava a tím snížení nástupní hrany. Maximální obsaditelnost autobusu je 165 osob, z nichž 42 je sedících.
Solaris Urbino 18 je vybaven motorem DAF PR 228 U1 o výkonu 231 kW a převodovkou VOITH.
Sedadla cestujících jsou plastová (Kiel IDEO) červené barvy. Podlaha je potažena krytinou ALTRO Chroma standardního brněnského vzoru. Kabina řidiče je vybavena klimatizací Konvekta. Vozidla jsou osazena standardním informačním systémem RIS včetně transparentů BUSE s technologií DOT-LED. Ventilace prostoru cestujících je zajištěna 4 stropními okny, 4 odsávacími ventilátory a širokými posuvnými okny.

ZDROJ: http://www.bmhd.cz, upraveno, kráceno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů