zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Sýr manouri

19.07.2014
Zdraví
Sýr manouri
Jedná se o jemný měkký sýr vyráběný ze syrovátky, který je obdobou italského sýru Riccota. Tento originální řecký sýr je produkován hlavně v severním Řecku, specielně v Makedonii. Jak je již typické pro tuto oblast, je surovinou ovčí nebo kozí syrovátka nebo jejich směs, do které je přidána brynza z ovčího nebo kozího mléka. Je považován za vysoce kvalitní syrovátkový sýr a v Řecku je na trhu dostupný vždy čerstvý. Sýr nelze dlouho uchovávat, při prodeji by měl být bílý a jemný.

Sýr manouri je vhodný do salátů a k přípravě předkrmů.

FOTO na: http://www.nasevyziva.cz/sekce-recke-syry/clanek-manouri-mekky-syrovatkovy-syr-534.html

ZDROJ:http://www.nasevyziva.cz/sekce-recke-syry

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
INISOFT s.r.o.
19
1. 2021
19.1.2021 - Seminář, školení
Liberec, hotel Centrum Babylon
INISOFT s.r.o.
20
1. 2021
20.1.2021 - Seminář, školení
Praha, hotel Globus
INISOFT s.r.o.
21
1. 2021
21.1.2021 - Seminář, školení
Olomouc, Clarion Congress
21
1. 2021
21.1.2021 - Seminář, školení
Hotel Globus
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí