Úterý, 19. března 2024

Na kole Prahou - nová aplikace pro cyklodopravu

Na kole Prahou - nová aplikace pro cyklodopravu

Cyklisté v Praze mohou využívat novou aplikaci, díky které najdou nejvhodnější trasu, ale také jim umožní varovat ostatní před nebezpečnými místy. Startuje také další ročník kampaně Čistou stopou Prahou. Informuje o tom tiskový mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Aplikace Na kole Prahou slouží jako navigace a uživatelům může pomoci najít nejlepší trasu. Součástí je i podrobná mapa s vyznačením cyklistické infrastruktury.

,,Jedná se o aplikaci speciálně upravenou pro Prahu, která pomůže zvýšit komfort a především bezpečí cyklistů v Praze. Pevně věřím, že bude motivací pro ty, kteří se zatím jezdit po Praze na kole báli," řekl radní pro dopravu Petr Dolínek.

Aplikace může sloužit i pro udržení motivace jezdit na kole. Můžete si "vyjezdit" různé druhy odznaků, Průzkumníka za projetí různých koutů Prahy, odznak Vrchaře za zdolávání pražských kopců. Aplikace také uživatelům umožní porovnat cestovní výkony s jinými uživateli.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů