Úterý, 19. března 2024

Americký výzkum ukázal, že aleje zvyšují bezpečnost provozu na silnicích

Americký výzkum ukázal, že aleje zvyšují bezpečnost provozu na silnicích

Nechuť některých silničářů k udržování a vysazování silničních stromořadí je na celém světě obdobná. Cestáři i policisté také stromy často označují za příčinu dopravních nehod. Jenže obyvatelé mnoha zemí aleje vnímají jako krásný a užitečný prvek krajiny a přejí si jejich zachování. A studie potvrzují, že aleje nebezpečné nejsou.

Výzkumníci z amerického Institutu dopravních inženýrů (ITE - Institute of Transportation Engineers) zjišťovali, zda má mýtus o nebezpečnosti stromů opodstatnění. A došli k překvapivému závěru: aleje nejenže nejsou nebezpečné, ale dokonce zvyšují bezpečnost řízení. K podobným závěrům došla také studie prováděná ve Francii, kterou Arnika představila nedávno.

"Také v České republice se najde řada politiků a úředníků, kteří lidi straší údajně nebezpečnými stromy a stále trvají na kácení alejí. Dosud zde však neexistuje žádná vědecká studie nebo statistika, která by tento strach ze stromů potvrzovala," říká Martin Skalský z Arniky. Ze statistik dopravní policie vyplývá, že hlavními příčinami dopravních nehod je příliš rychlá jízda, telefonování, nepozornost nebo alkohol za volantem. Srážka automobilu se stromem je pak následkem, nikoliv příčinou nehody.

obr1Výzkumu se zúčastnilo 31 dobrovolníků ve věku 19 až 51 let (průměrný věk 29,6 roku). Američtí výzkumníci prováděli zkušební jízdy na trenažéru a pečlivě zaznamenávali reakce řidičů, jejich styl řízení a rychlost jízdy. Každý řidič projížděl čtyřmi typy krajiny - ulicemi virtuálního města a krajinou, a to jak s alejemi, tak i beze stromů.

Po zkušebních jízdách absolvovali řidiči pohovor, během něhož byli dotázáni na celkovou bezpečnost právě projeté trasy, dojem ze stavu krajnice a jejich pocit bezpečí.

Ukázalo se, že řidičům je příjemnější jízda v aleji, neboť stromy lépe vymezují krajnici a usnadňují tím orientaci na vozovce. Alej také umožňuje předvídat směr cesty. Různorodé prostředí, které stromy podél cesty vytvářejí, vede řidiče k bezpečnějšímu řízení. Ve městě s alejemi jeli řidiči v průměru téměř o 5 km/h pomaleji, než ve městě bez alejí. To se týkalo jak řidičů, kteří jeli obecně pomaleji, tak i rychlejších jezdců.

Výzkumníci z testu vyvozují, že stromy podél silnic mají pozitivní účinek na pocit bezpečí u řidičů, kteří díky aleji lépe vnímají krajnici, i na bezpečnější styl jízdy. Z toho vyplývá, že inženýrské standardy pro konstrukci silnic by měly být reformovány, aby umožnily standardní výsadby stromů u nově budovaných silnic i snadnou údržbu a obnovu alejí u již existujících komunikací. Podle závěrů studie můžeme na alejové stromy nově pohlížet nejen jako krásný prvek krajiny, ale také jako na jeden z bezpečnostních prvků silnice.

Překlad výzkumné práce včetně podrobných výsledků a metodiky:

http://arnika.org/stromy-u-silnic-a-bezpecnost-ridicu

Studie o vlivů alejí na bezpečnost provozu ve Francii:
http://arnika.org/aleje-a-bezpecnost-silnicniho-provozu-ve-francii

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů