Úterý, 23. dubna 2024

Otevření naučné stezky Údolím Šembery u Českého Brodu

Otevření naučné stezky Údolím Šembery u Českého Brodu

Slavnostní otevrení stezky se uskutecní za úcasti zástupcu realizátoru a partneru projektu: Mesta Ceský Brod
a obce Doubravcice, PEFC CR, Ekocentra Koniklec, Pošemberí, Skautského strediska Ceský Brod, 05/04. ZO CSOP Ceský Brod a dalších v sobotu dne 10.9.2011 v 9 hodin u pivovaru v Ceském Brode. Dále se mužete tešit na exkurzi do pivovaru, souteže pro deti i dospelé podél naucné stezky (odvoz autobusy po trase zajišten bezprostredne po ukoncení exkurze do pivovaru) a prubežne vzlet upoutaného horkovzdušného balónu po skupinách 3-4 osob.

Všechny uvedené aktivity jsou pro úcastníky zdarma nebo za symbolický poplatek.

Naucná stezka byla vytvorena za úcasti verejnosti, místní samosprávy a dalších spolupracujících organizací. Grafická podoba panelu stezky pokracuje ve stejném kresleném stylu jako predchozí projekt Zahrady, otevrený v této lokalite pred tremi lety.

Nove jsou umísteny na každou tabuli interaktivní prvky (napríklad ukázka pudního profilu nebo ruzných druhu ptacích budek, které si mohou návštevníci nejen prohlédnout, ale i osahat).

Naucná stezka je tvorena dvanácti zastaveními, zacíná u pivovaru v Ceském Brode a koncí okruhem kolem hradu Šember. Celou svou trasou kopíruje rícku Šemberu a u Tuchorazské trvze se protíná s výše zminovanou stezkou Zahrady. Naucná stezka se zameruje na prezentaci zajímavých informací z oblasti udržitelného lesnictví a ekologie, ale i na rícku Šemberu a místní historii (hrad, pivovar).

Bližší informace:
Hynek Jebavý, Ekocentrum Koniklec
e-mail:
tel.: 777 156 537
www.ekocentrumkoniklec.cz, hynek.jebavy@koniklec.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů