Čtvrtek, 28. března 2024

Ekologický sporťák z Mnichova: BMW i8

Ekologický sporťák z Mnichova: BMW i8

Tohle už se ví: BMW bude vyrábět ekologický sporťák na základě konceptu Vision EfficientDynamics. Nyní ale vyplulo na svět i označení nového modelu, bude jmenovat BMW i8. Zmíněný koncept měl hybridní pohon, v sériové verzi by se ale kromě hybridu měl časem objevit i čistě elektrický sporťák i8. Tím ale novinky nekončí, kromě i8 se objeví celá řada bavoráků i1 až i9.

Už dříve jsme informovali, že BMW připravuje ekologický sportovní model na základě nedávného konceptu Vision EfficientDynamics. Nyní to vypadá, že nový model už má i jméno: BMW i8. Číslovka "8" je v nabídce BMW rezervována pro sportovní kupé už od dob legendárního modelu BMW 850ci.

Nový sportovní model i8 má na svět přijít jako hybrid, časem bychom se ale mohli dočkat čistě elektrické verze.

Nová řada: i1-i9
BMW i8 ale nebude jediné "íčko" v nabídce automobilky. Mnichovští si nechali zaregistrovat všechny názvy od i1 až po i9, tato označení mají znamenat ekologické (lépe řečeno elektrické) modely.

Nejdříve se prý dočkáme BMW i1, což má být městské mini s pohonem předních kol. Časem budou následovat i elektrické verze tradičních sedanů/kombi řad 3, 5, 7 a sporťáku 6, a to pod logickými názvy i3, i5, i7 a i6.

Fotogalerie:
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů