Pátek, 26. dubna 2024

SAKO zavádí sběr použitých rostlinných olejů

SAKO zavádí sběr použitých rostlinných olejů

Naše společnost ve spolupráci s městem Brnem nově zavádí sběr použitých rostlinných olejů. Použité jedlé oleje Brňané mohou odevzdat v každém z 37 sběrných středisek odpadu, na kterých jsou rozmístěny černé plastové popelnice s nálepkou označující, že jde o nádoby určené k odkládání olejů z domácnosti. Podmínkou je, aby byly v uzavíratelných obalech, například PET lahvích, uzavřených kbelících nebo kanystrech.

SAKO se tak snaží odlehčit městským kanalizacím, které jsou vylitými oleji do umyvadel a záchodů zatěžovány, a udělalo tak další krok k ekologičtějšímu nakládání s odpady.

Nejbližší středisko si můžete vyhledat na našich webových stránkách, popř. si může do svého mobilního telefonu stáhnout aplikaci, která umí jednoduše sběrné středisko odpadu najít. Stačí si načíst QR kód, který přikládáme.

ZDROJ: www.sako.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů