Úterý, 19. března 2024

CNG stanice ČR již v několika v mobilních aplikacích

CNG stanice ČR již v několika v mobilních aplikacích

CNG stanice v ČR v posledních měsících velmi rychle v ČR přibývají. Informace o celé této síti lze dnes získat i prostřednictvím mobilních telefonů. Existují již 4 aplikace zdarma, najdete je pod názvy ŠKODA CNG, 2 aplikace se jménem CNG stanice a již déle než 4 roky také v aplikaci CNGvitall. Standardně aplikace umí zobrazit seznam nejbližších stanic nebo je ukázat na mapě, poskytují informace o otevírací době stanic atd. Ve všech aplikacích je také možné si vyznačit své oblíbené stanice. Přesto se aplikace v některých možnostech odlišují.

Aplikace ŠKODA CNG

Tato aplikace je nejkomplexnější a slouží řidičům již nejméně 2 roky. Obsahuje navíc, jako jediná z těchto čtyř dostupných aplikací, CNG stanice nejen v ČR, ale po celé Evropě. V aplikaci lze hledat okolo aktuální pozice, nebo zadáním konkrétního města a má i plánovač trasy. Řidiči zde najdou i kontaktní telefon. Její další výhodou je například to, že pouhým kliknutím na adresu stanice se přepnete do navigace (vyzkoušeno na Androidu). Jako bonus se dozvíte podrobné informace o vozech ŠKODA na CNG.Aplikaci lze stáhnout z Windows PhoneStore nebo z Google Play.

Aplikace je dostupná pro další následující země: Německo, Rakousko, Švýcarsko, Finsko, Francie, Španělsko, Portugalsko, Belgie, Nizozemsko, Itálie Velká Británie a Dánsko.

Výhodou dalších dvou aplikací s názvem CNG stanice (obou poskytovatelů, Pražská plynárenská i RWE) je častá aktualizace, nové stanice jsou v jejich aplikacích dříve než ve druhých dvou uvedených.

CNG stanice (Pražská plynárenská)

V polovině května letošního roku představila svoji aplikaci i Pražská plynárenská (PP). Tuto aplikaci je možné stáhnout tak jako předešlé zdarma do svých zařízení, pracujících s operačními systémy Android, iOS nebo Windows PhoneStore. Aplikace znázorňují všechny stanice jak na mapě, tak v seznamu, navedou k nejbližší stanici, sdělí základní informace atd. Má tlačítko "navigovat" a u stanic Pražské plynárenské obsahuje aktuality (například uzavření stanice při rekonstrukci atd.). Jako bonus najdete informace o cenách pro zákazníky PP.

CNG stanice (RWE / Innogy)

Zhruba tři týdny po aplikaci Pražské plynárenské představila svoji mobilní aplikaci i další člen Českého plynárenského svazu, společnost RWE (od října 2016 nově Innogy). Tato aplikace je zatím k dispozici ke stažení prostřednictvím telefonu či tabletu s operačním systémem Android. Do konce roku 2016 ale vznikne i varianta pro systém iOS. Aplikace má tlačítko "navigovat" a obsahuje informaci o počtu a typu koncovek. Jednotlivá tankovací místa si uživatelé mohou uložit mezi své oblíbené cíle na cestě. Díky propojení s navigací lze v aplikaci naplánovat spolehlivou trasu s možnostmi tankování, dokáže hledat i okolo aktuální pozice nebo zadáním konkrétního města.Mapa aplikace zobrazuje všechny stanice CNG po cestě. V rámci aktualizací by měla být aplikace navíc brzy doplněna i o aktuální ceny paliva CNG a upozornění na servisní přestávky jednotlivých stanic. Aplikaci lze stáhnout pomocí odkazu bit.ly, vyhledáním aplikace v nabídce přímo v mobilním telefonu, nebo i načtením QR kódu:


CNGvitall

Tato aplikace byla na českém trhu jako zcela první a to již v červnu 2012, slouží tedy řidičům již déle než 4 roky. Přehledná aplikace po otevření ukazuje ihned jmenný seznam podle měst a otevírací dobu, což výrazně urychluje získání informace o ideální CNG stanici. Tato aplikace se také odlišuje tím, že lze vyhledávat i podle toho, zda je u stanice obchod, restaurace, mycí linka, nebo i stojan na benzin atd.

Mapa CNG stanic na internetu

Nejaktuálnější, i s čerstvě otevřenými CNG stanicemi, najdete vždypřehledně stanice na mapě na internetu (CNG4YOU):

www.cng4you.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů