Pátek, 29. března 2024

Kolem dálnice D8 u Březiněvsi vyroste protihluková stěna

Kolem dálnice D8 u Březiněvsi vyroste protihluková stěna

Na výjezdu Prahy k dálnici D8 vyroste nová protihluková stěna, hotová by měla být letos v září. Naváže na stávající stěnu a nízký val u Březiněvsi, které nejsou nedostatečné, řekla dnes ČTK mluvčí Technické správy komunikací Praha (TSK) Barbora Lišková. Stavba vyjde na 27,5 až 31,5 milionu korun, zakázku vypsala TSK.

Asi 600 metrů dlouhá stavba kolem silnice R8, která vede k teplické dálnici, má být podle mluvčí jen dočasná, než bude dostavěný pražský okruh a s ním související systém protihlukových opatření.

"Stávající nízký protihlukový val je doplněn v koruně valu o protihlukovou stěnu výšky minimálně 6,75 metru nad úroveň komunikace," vysvětlila mluvčí. Stěna z železobetonových sloupů a panelů bude podle výšky valu od 4,5 do 6,8 metru vysoká, na valu budou vykácené keře.

V současné době chrání Březiněves před hlukem z dálnice několikasetmetrový val a na jeho severním okraji krátká protihluková stěna. Rychlostní komunikace R8 slouží jako přivaděč hned ke dvěma dálnicím, na jihu Prahy k D1 a na severu k D8. Teplická dálnice D8, pro jejíž použití musí mít řidiči dálniční známku, začíná až za Březiněvsí u sjezdu na Zdiby.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů