Čtvrtek, 28. března 2024

V Karlových Varech rostou protihlukové stěny

V Karlových Varech rostou protihlukové stěny

Ještě nedávno byla ve Staré Roli třímetrová protihluková stěna, která ovšem byla nevyhovující. Proto se Ředitelství silnic a dálnic rozhodlo, že ji přebuduje. Nová zeď bude vysoká osm metrů.

"Práce je součástí výstavby akce Karlovy Vary západ. Původní stěna ve Staré Roli byla původně vysoká tři metry, ovšem po měření hladiny hvukové zátěže zde byly překročeny noční limity. Právě z tohoto důvodu je nutné stěnu navýšit na osm metrů. Cena tohoto projektu je 23 milionů korun," konstatovala Martina Vápeníková, tisková mluvčí Ředitelství silnic a dálnic, které mají tyto stavební práce na starost.

Podle vyjádření mluvčí ŘSD bude stavba dokočena v srpnu letošního roku.

Na vysokou stěnu mají ovšem negativní názory samotní občané Staré Roli. "Myslím si, že tak vysoká zeď je nevhodná. Za ní je panelový dům, který stěna téměř celý zakryje. Bydlím kousek vedle a za ty roky jsem si na hluk už zvykla. Kdyby se radši ty peníze investovaly do opravy pozemních komunikací, které jsou u nás v hrozném stavu," řekla Petra Náchodská ze Staré Role.

Druhá podobná stěna se staví v Hybešově ulici v Rybářích a měla by od hluku chránit několik domů. Její délka má být zhruba 200 metrů. "Jsem ráda, že se tento projekt konečně povedlo zrealizovat. Tady je opravdu velký provoz téměř 24 hodin denně," uvedla Anna Pecková z Karlových Varů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů