Pátek, 19. dubna 2024

RozVerky Ekologického institutu Veronica - 13. srpna 2014

RozVerky Ekologického institutu Veronica - 13. srpna 2014

Letní ŠOK aneb Škola ochrany krajiny 2014

Poslední příležitost se přihlásit! Zajímáte se o ekologii? Obdivujete hospodaření našich předků v souladu s přírodou? Zakládáte zahradu či sad a zajímá vás zahradničení bez chemie, způsoby zpracování ovoce? Chcete se stát včelařem? Chodíte rádi po krajině a chtěli byste se o ní více dozvědět? Pak je právě Vám určen Letní ŠOK v ekocentru Hostětín.
Více informací naleznete zde.

Letní ŠOK aneb Letní škola ochrany krajiny 2014

Spolu proti dolu

V sobotu 23. srpna utvoří tisíce lidí z celé Evropy jeden dlouhý lidský řetěz, který spojí kostel v německém Kerkwitzu se školou v polské Grabici. Oběma vesnicím, které leží 8 km od sebe, totiž hrozí zánik kvůli rozšiřování dolů na německo-polské hranici.
Více informací a registraci na akci naleznete zde.

Za plazy do Bílých Karpat

Pojeďte se s námi podívat na jedno ze tří stanovišť výskytu hada hospodáříčka - užovky stromové v ČR. Při vycházce krajinou Bílých Karpat se dozvíte o jednotlivých druzích plazů vyskytujících se v ČR, jejich odchytu, monitorování a ochraně. Exkurze se koná 16. srpna v obci Svatý Štěpán a vede ji RNDr. Mojmír Vlašín - zoolog-ekolog, zabývající se ochranou přírody a krajiny se zaměřením na ochranu netopýrů, obojživelníků a plazů.
Více informací naleznete zde.

Ekoporadna: Atlas masa představuje netušené rozměry každodenních nákupů

Více a více lidí nakupuje v obchodech bio maso a zboží z místních statků, aby se vyhnuli výrobkům z industrializované živočišné výroby. Na to a mnoho dalšího poukazuje nová studie Atlas masa. Rozsáhlá publikace nabitá nejnovějšími daty také mapuje globalizaci masného průmyslu, k níž dochází v posledních desetiletích. Prozkoumává velkovýrobu masa i důsledky, jaké má pro každodenní život českých domácností.
Více informací naleznete zde.

Od ovečky po svetr

Pojeďte se s námi podívat k rodině Káňových do obce Návojná nedaleko Hostětína. Káňovi chovají ovce, zpracovávají vlnu, vyrábí tradiční hřebeny na ovčí vlnu, dřevěné loutky a další umělecké předměty. Uvidíte ukázku stříhání ovcí, praní, česání a předení vlny, zpracování vlny tkaním, pletením i plstěním za mokra i sucha. Vše si budete moci sami vyzkoušet. Exkurze se koná 30.8.2014.
Více informací naleznete zde.

Evropská noc pro netopýry

Zveme vás na již 18. Evropskou noc pro netopýry, která se koná v sobotu, 13. září 2014 u jeskyně Sloupsko-šošůvské v krásném prostředí Moravského krasu. Akce je pořádána pro poznání a na podporu ochrany netopýrů nejen v České republice, ale i v celé Evropě. Na programu je prohlídka jeskyně, film o netopýrech, pozorování živých netopýrů, možnost zakoupení materiálů o netopýrech a další atrakce.
Více informací naleznete zde.

Hledáme dobrovolníky v Brně

Asistent/ka elektronického obchodu (kontrola objednávek publikací, příprava a odesílání zásilek)

Práce je vhodná pro zájemce studující, nezaměstnané či na rodičovské dovolené. Stačí mít pár hodin volného času dvakrát týdně, umět pracovat s PC (kontrola objednávek) a chuť věnovat se dobrovolnictví v nevládní neziskové organizaci. Práce probíhá v prostorách Ekologického institutu Veronica v Brně a odměnou vám bude zkušenost z působení v zavedené ekologické organizaci, možnost účastnit se zdarma zajímavých akcí Veroniky a taktéž slevy na naše výrobky a publikace - vynikající mošty nevyjímaje!

Zájemci se mohou hlásit na e-mail petra.poklembova@veronica.cz.

Hledáme dobrovolníky na Jablečnou slavnost

v Hostětíně

Přijeďte nám pomoci s přípravami a realizací největšího svátku tradičního ovocnářství a řemesel v Bílých Karpatech. Slavnost se koná 28.9.2014, jablečný dobrovolnický víkend od 26. do 28.9.2014 v Hostětíně.

Zájemci kontaktujte prosím Katku Elefantovou (Fojtů) katerina.fojtu@veronica.cz
572 630 670
571 162 717
Více informací naleznete zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů