Čtvrtek, 25. dubna 2024

Další významná recyklační firma vstoupila do ČAOH

Další významná recyklační firma vstoupila do ČAOH

V červnu vstoupila do České asociace odpadového hospodářství další společnost, tentokrát AMT s.r.o. Příbram, která se mimo jiné specializuje na třídění a materiálové využití skleněných odpadů.

Společnost AMT s.r.o. Příbram patří mezi významné české soukromé společnosti, které se soustřeďují na svoz a recyklaci separovaného odpadu. Na českém a zahraničním trhu působí již od roku 1991. V roce 1993 začala na vlastních linkách třídit a separovat skleněné střepy určené pro další využití v průmyslu. Od roku 1997 je generálním partnerem skláren O-I Manufacturing a.s. v České republice. Společnost AMT s.r.o. Příbram pokrývá svojí činností 75% území České republiky. V současné době společnost vlastní a provozuje 4 technologie na zpracování střepů o celkové kapacitě 150000 tun/rok. Společnost vyvíjí vlastní způsoby materiálového využití odpadního skla, které již úspěšně uplatňuje například ve výrobcích pro stavebnictví.

"Společnost AMT Příbram se v ČAOH zařadila k dalším důležitým členským firmám, které v České republice zajišťují velmi významný podíl na materiálovém využití vybraných skupin odpadů, jako jsou například Kovohutě Příbram, Transform Lázně Bohdaneč a další," říká Petr Havelka, výkonný ředitel ČAOH.

Česká asociace odpadového hospodářství dlouhodobě upozorňuje na nutnost dalšího rozvoje technologií na třídění a materiálové využití odpadů, tak jak o tom hovoří cíle Evropské unie. "Důraz na třídění a materiálové využití odpadů je jednou z priorit odborného působení asociace, v třídění a dalších úpravách odpadů vidíme budoucnost" doplňuje Petr Havelka.

Zdroj: ČAOH

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů