Úterý, 16. dubna 2024

Prostějov: Z Močidýlek zmizí černé skládky a rozpadlé zahradní domky

Prostějov: Z Močidýlek zmizí černé skládky a rozpadlé zahradní domky

Prostějov - Magistrát se rozhodl řešit neutěšený stav nevyužívaných pozemků zahrádkářské kolonie v lokalitě Močidýlka. Bývalé zahrádky jsou zcela zarostlé plevelem a náletovými dřevinami, na místě je několik černých skládek a rozpadlé zahradní chatky. Rada města se rozhodla o vyčlenění finančních prostředků na úpravu pozemků.
Lokalita bude na náklady města zkulturněna

"Je třeba provést úklid černých skládek a odstranit zbytky zahradních domků, pokácet náletové dřeviny a suché stromy. Po posekání plevele dojde k terénním úpravám povrchu s vyrovnáním ploch pro zabezpečení možnosti pravidelného sečení," popsala revitalizaci území náměstkyně primátora Ivana Hemerková.

Město má v plánu vysadit na pozemcích izolační zeleň. "Vzhledem k bezprostřední blízkosti frekventované estakády je každý strom v této lokalitě přínosem pro životní prostředí ve městě," zdůraznila Hemerková.

V lokalitě se nachází padesát zahrádkářských domků, z nichž třiadvacet je absolutně nefunkčních. "Ty budou zlikvidovány na náklady města," dodala Hemerková s tím, že rozpočet plánovaných prací dosáhne zhruba čtvrtmilionové částky.

ZDROJ: itydenik.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů