Pátek, 29. března 2024

ČAOH se opět rozrostla o dalšího člena

V únoru vstoupila do České asociace odpadového hospodářství (ČAOH) další významná odpadářská společnost - Komwag, podnik čistoty a údržby města, a.s.

ČAOH se opět rozrostla o dalšího člena

Společnost Komwag se tak zařadila mezi stále se rozrůstající množinu odpadářských firem, které se rozhodly prostřednictvím ČAOH aktivně se podílet na diskuzi o vhodném fungování a budoucím vývoji odpadového hospodářství v ČR, zejména v jeho legislativní části. Legislativa je prioritním prvkem v nastavení celého systému.

Společnost Komwag, podnik čistoty a údržby města, a.s. byla založena 1. 4. 1996. Hlavními akcionáři společnosti jsou rakouská společnost REIWAG Facility Services GmbH a Městská část Praha 2. Díky svému rozsáhlému portfoliu služeb pro obce, městské části i živnostenský sektor patří společnost Komwag mezi důležité poskytovatele služeb zejména na území hlavního města Prahy a Středočeského kraje. V oblasti odpadového hospodářství společnost nabízí komplexní likvidaci a svoz komunálního odpadu, obstarává služby pro obchodní řetězce, hotelové komplexy či bankovní domy, ale i pro celou řadu dalších původců odpadů. Komwag také zajišťuje instalování sítí odpadkových košů, kontejnerů na odpad, ale provozuje i sběrný dvůr. V případě potřeby zabezpečuje likvidaci černých skládek. Společnost je vybavena moderní technikou s průměrným stářím 5 let.

Společnost Komwag, tak jako řada dalších odpadářských společností, cítí tlaky na prosazení ne zcela vhodných změn legislativy odpadového hospodářství v ČR a v rámci diskuze o dalším vývoji chce být samozřejmě u toho.

"Základní cíle ČAOH, jako jsou ochrana volného tržního prostředí, svoboda původců odpadů zvolit si svého dodavatele služeb, technologická neutralita, uplatňování moderních, avšak nákladově smysluplných technologií v českém odpadovém hospodářství, to jsou body, u kterých stále větší počet firem vnímá potřebu podpořit je a svým dílem přispět k jejich ochraně. ČAOH je v sektoru odpadového hospodářství nepochybně největším sdružením zainteresovaných firem, je čitelná, má vyprofilovaný názor a je velmi důležitým partnerem do konstruktivní diskuze k dalšímu vývoji odpadového hospodářství v ČR," říká ředitel ČAOH Petr Havelka. Dále dodává: "vstup dalšího člena, společnosti Komwag, mě velmi těší, a to mimo jiné i proto, že vím, že chtějí být aktivní a své odborné zkušenosti chtějí využít na podporu cílů hájených ČAOH, tedy cílů efektivního odpadového hospodářství".

Zdroj: Česká asociace odpadového hospodářství (www.caoh.cz)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů