Pátek, 19. dubna 2024

Pokoří Staré Město Prahu ve sběru mobilů?

Pokoří Staré Město Prahu ve sběru mobilů?

Vyberou-li letos ve Starém Městě u Uherského Hradiště jednorázově alespoň 259 vysloužilých mobilních telefonů, překonají tím rekord, který doposud drží česká metropole. Ve Starém Městě toho chtějí dosáhnout v sobotu 26. dubna, kdy se dětským návštěvníkům a jejich dospělému doprovodu otevře rozsáhlý místní areál společnosti REC Group. >>Prosíme proto všechny, kteří se k nám chystají, aby přinesli své staré mobily a stali se spoluautory nového české- ho rekordu!<< vyzývá návštěvníky koordinátorka akce Monika Ondruchová. Jako vstupné na akci každému poslouží libovolný vysloužilý elektrospotřebič.

K nejatraktivnějším bodům programu by mělo patřit otevření zvláštní porodnice. >>V ní se budou rodit nová zvířátka z kovového odpadu. V rámci Dne Země přivítáme hned několik nových přírůstků. A aby toho nebylo málo, vyhodnotíme soutěž Vyrobte kovozvíře a mezi výherce rozdělíme 170 tisíc korun,<< dodává Monika Ondruchová. Nová zvířata ze šrotu se následně stanou trvalou součástí naprosto oje- dinělé expozice zvané KOVOZOO.

Pro návštěvníky bude opět přichystán bohatý kulturní program a mnoho aktivit zaměřených na ekologii. Představen bude rovněž nový animační program Aby na Zemi bylo milo, zaměřený na nejrůznější ekologická témata, jako je ochrana vod a lesů, třídění odpadů, likvidace železa, elektrospotřebičů apod.

Nevšední sobota pro děti v areálu REC Group se ponese v duchu světového Dne Země 2014, který připadá na 22. dubna.

Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů