Úterý, 19. března 2024

Kraj dá na projekty zlepšující životní prostředí 17 milionů korun

Kraj dá na projekty zlepšující životní prostředí 17 milionů korun

Moravskoslezský kraj vyhlásil dva dotační programy na projekty pro zlepšení životního prostředí. Z rozpočtu na ně vyčlenil 17 milionů korun, řekla dnes ČTK mluvčí krajského úřadu Petra Špornová.

První program je určen hlavně na vodohospodářské stavby pro menší obce, které je nejsou schopny hradit ze svých rozpočtů a není na ně možné čerpat dotace. Připraveno pro ně bude celkem 15 milionů korun.

"Může jít například o výstavbu či rekonstrukci kanalizací, vodovodních sítí nebo úpraven pitné vody," uvedla náměstkyně hejtmana kraje pro životní prostředí a zemědělství Jarmila Uvírová (ANO). Žádosti o dotace bude možné podávat od 23. do 31. ledna 2017. Bližší informace k dotačnímu programu jsou uvedeny na elektronické úřední desce krajského úřadu v sekci Dotace.

Další dotační program je zaměřený na podporu aktivit v oblasti udržitelného rozvoje a peníze mohou zájemci získat například na projekty environmentální výchovy. Kraj má pro žadatele, kteří mohou o dotaci rovněž požádat od 23. do 31. ledna příštího roku, připraveny dva miliony korun.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů