Úterý, 16. dubna 2024

Korupci vytvářejí politické strany

Korupci vytvářejí politické strany

Navzdory všem manipulativním hrátkám placených propagandistů, kteří se korupční kauzu z ministerstva životního prostředí snaží přetavit v prostou koaliční bitku, je dobré držet se obsahu zveřejněných nahrávek Libora Michálka. Díky těmto záznamům totiž máme v ruce slušně zdokumentovaný případ korupce v nejvyšších patrech české politiky. Vyplývá z něj několik důležitých zjištění:

1) Korupce vzniká na poptávkové straně. Nejsou to soukromé firmy, které z vlastní iniciativy strkají politikům do kapsy peníze. Jsou to naopak politici, kdo úplatky požadují, aby z nich mohli financovat chod politických stran a svých kariér.

2) Systém financování politických stran v Česku nefunguje. Oficiálně zveřejňované rozpočty jsou jen zlomkem toho, čím politické strany disponují ve skutečnosti.

3) Zločin organizovaný zástupci politických stran připravuje státní rozpočet o miliardy korun ročně.

4) Mezi předáky politických stran už není nikdo, kdo by byl schopen politickou korupční chobotnici zničit nebo ji alespoň dokázal oslabit.

5) Odpovědní lidé v policii ani v civilní kontrarozvědce nejsou schopni chránit základní hodnoty demokratického státu a podléhají vlivu korupčního systému.

Nejhorší však je, že to zřejmě nikoho v této zemi nezajímá. Prezident českého státu nad korupčním megaskandálem mávl rukou a většina občanů se naplno věnuje shánění vánočních dárků.

Tak šťasné a veselé!

AUTOR: Jaroslav Plesl

Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů