Úterý, 19. března 2024

10 důvodů, proč jít na konferenci ODPAD ZDROJEM

Zaujala Vás naše konference a stále zvažujete, jestli se jedná o dobrou investici? Následujících deset důvodů by Vás mohlo přesvědčit o tom, že s včasnou registrací neuděláte krok vedle!

10 důvodů, proč jít na konferenci ODPAD ZDROJEM

1) Od inspirace k praxi. Cílem akce je sdílet příklady dobré praxe a inspirovat návštěvníky k tomu, aby se i nadále věnovali projektům, jejichž cílem je pozitivní dopad na životní prostředí a snížení nákladů v dlouhodobém měřítku. Od inspirace je ale třeba ujít dalších pár kroků k praxi. A s těmi všem účastníkům dle potřeb po konferenci pomáháme. Příkladem je i obec Prostřední Bečva, která v letošním roce po sérii osvětových aktivit přešla na nový systém adresného svozu odpadu.

2) Kompletní informace na jednom místě. Nenašli jste v tématech konference přesně to, co hledáte? Nevadí. Na akci je i dost prostoru se sejít s jednotlivými řečníky či vystavujícími a prodiskutovat Vaše otázky v rámci individuálních konzultacích. Stačí jen informovat náš organizační tým a my se o zbytek postaráme.

3) Naučíme Vás vidět projekty obce v souvislostech. Letos řešíte odpady, příští rok kanalizaci a pak až někdy energetické úspory? Ukážeme Vám, jak se Vám díky strategickému plánování a implementaci cirkulárních principů podaří sladit aktivity obce tak, aby jste šetřili životní prostředí, finance a hlavně - zároveň do nich zapojili obyvatele.

4) Propojíme Vás. S kým si jen budete přát. Na konferenci budete mít přehled o všech účastnících i řečnících, kteří se akce zúčastní s Vámi. A náš organizační tým se postará o to, abyste se osobně setkali s účastníky, kteří Vás zajímají a se kterými byste rádi navázali spolupráci.

spokojenost5) Rozšíříme Vám obzory. A to hned ve čtyřech oblastech. Které se však vždy týkají tématu oběhového hospodářství / cirkulární ekonomiky. V oblasti odpadů se dozvíte nové trendy, na workshopech si prohloubíte znalosti v konkrétních tématech a dozvíte se i kde čerpat dotace či jak si na nové projekty ušetřit. Stejné informace získáte i v ostatních tématech.

6) Uvidíte principy oběhového hospodářství v praxi. Součástí akce je i exkurze v hotelu Fabrika, který vznikl na bezodpadové myšlence. Jak maximálně využít obnovitelné zdroje energie? Jak neplýtvat? Jak vzduch a energii co nejdéle udržet v cyklu? Jak využít stavební odpady a vůbec odpadů na skládku uložit co nejméně? Všechny tyto otázky měl na začátku i pan majitel, Petr Hendrych. Osobně Vám ukáže, jak se se vším popral.

7) Užijete si společenský večer, na který budete ještě dlouho vzpomínat. Ze správné konference by měli (dle našich představ) odjíždět účastníci nejen obohaceni o nové a aktuální informace, ale zejména o kontakty, ke kterým se můžeme vrátit při realizaci inspirace, kterou načerpáme. Společenský večer je ideálním příležitostí pro formální a neformální networking. Ale nejen kontakty jsou cenné. A proto ani tentokrát nebude chybět večerní program, do kterého se každý může zapojit dle nálady. Společenský večer bude probíhat v netradičních prostorech, které překvapí stejně tak, jako program, který bude připraven!

8) Odnesete si kompletní informace s sebou. Bez toho, aniž by vznil jakýkoliv odpad. Ano, stejně jako loni se účastníci mohou těšit na výbavu v podobě kvalitního diáře od hlavního partnera konference, společnosti ERSTE Corporate banking a sborník informací si můžete kdykoliv prohlédnout díky flash disku v propisce, který je součáští diáře. Sami známe kilové sborníky, kterými nás vybaví na každé konference, ale člověk se často vrátí jen k pár prezentacím a zbytek archivuje. A tak s myšlenkou pro méně odpadu vybavíme i Vás.

9) Můžete se zapojit do tvorby programu. Všechny zpětné vazby od účastníků respektujeme a během konference na ně odpovíme. Ať už formou prezentace, workshopu či individuálně. A stejně tak s Vámi budeme komunikovat i po akci. Chceme, aby žádný Váš dotaz nezůstal nezodpovězen.

10) Garantujeme Vám, že z naší konference budete odcházet s úsměvem na tváři. A ktomu budete mít spoustu důvodů. Diář nabitý informacemi, nové kontakty, úsměvné vzpomínky na večerní program a zejména díky tomu, že Vás přesvědčíme o tom, že aktivity, které realizujete či plánujete rozšířit v oblastech cirkulární ekonomiky jednoduše mají smysl. Zároveň je program připraven tak, aby Vás ani nenapadlo otevřít počítač a řešit pracovní věci. Jste s námi na dva dny, ze kterých byste si měli odnést maximum. O to ste postaráme! :)

Navíc na akci budou představeny inovativní produkty jako chytrý systém ECONIT či CIRCULAR CITY SCAN, který představí zahraniční řečník, zástupce holandské organizace CIRCLE AMSTERDAM, Jurn de Winter a Vy budete první v České republice, kterým budou tyto aktivity představeny. Díky této studii mohou obce i města využít maximální potenciál oběhového hospodářství a smysluplně nakládat s materiály tak, aby se odpady stávaly zdrojem.

Stále si nejste jistí? Přidáváme názory loňských účastníků.

Petr Novotný, RENARDS: "Konference byla výborně organizačně zvládnutá. Jak bylo patrné i podle účastníků, odlehlost místa konání konference nebyla překážkou, naopak pan Horák a jeho hospodářství bylo velkou inspirací."

Tereza Dubsky, VERB Group, s.r.o.: "... ráda bych Vám poděkovala za konferenci, která proběhla minulý týden. Smekám klobouk před perfektní organizací, zajímavým programem. Jste sehraný tým a držím Vám palce k dalšímu růstu. Byl to pro nás velkým přínosem po stránce získání nových informací. oc mě mrzí, že jsem nemohla zůstat po celou dobu konání... "

Ing. Milada Potštejnská, Oddělení životního prostředí, Město Choceň: "Děkuji za info a hlavně za super zorganizovanou konferenci. Líbilo se mi to jak po organizační stránce, tak po obsahové. Pokud v budoucnu budete pořádat další ročník (a já věřím, že ano), ráda se zúčastním."

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů