Úterý, 19. března 2024

Brno dostalo Elektrooskara

Brno dostalo Elektrooskara

Statutární město Brno dosáhlo nejlepšího výsledku v soutěži měst a obcí ve sběru vyřazených elektrozařízení v kategorii ,,Město s největším počtem vyvezených miniwinů (klecí na malé spotřebiče)" za období 1. 10. 2015 - 30. 9. 2016 a získalo ElektroOskara.

Díky úzké spolupráci s kolektivním systémem Elektrowin jsou momentálně všechna brněnská sběrná střediska odpadů vybavena speciálními klecovými kontejnery, tzv. miniwiny, které občanům nabízejí komfortnější ukládání spotřebičů (např. varná konvice, mixér, kávovar, fritéza, mikrovlnka, el. pila, vrtačka či sekačka) a zároveň usnadňují manipulaci při odvozu elektrozařízení ke zpracovateli.

Statutární město Brno připravuje v rámci rozšíření re-use managementu a ve spolupráci s kolektivním systémem Elektrowin projekt Jsem zpět. Tento projekt umožňuje darovat funkční použitý elektrospotřebič, který po elektrorevizi ještě může pomoci potřebným.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů