Neděle, 5. května 2024

MČ Brno - střed začíná spolupráci s mladými architekty

MČ Brno - střed začíná spolupráci s mladými architekty

Městská část Brno-střed uzavřela rámcovou dohodu o spolupráci s Fakultou architektury Vysokého učení technického v Brně.

Začínající architekti tak dostanou příležitost zpracovávat architektonické studie v rámci semestrálních ateliérových prací, případně budou moct zpracovávat důležitá témata rozvoje města, a to na základě podkladů a témat, která jim zadá úřad městské části.

,,Studenti i jejich pedagogové se budou v nejbližší době podílet kupříkladu na studiích rekonstrukce Mendlova náměstí nebo Svrateckého nábřeží. Budou také mít možnost se podílet na návrzích úpravy zanedbaných veřejných prostranství," řekl uvolněný zastupitel pro výstavbu a územní rozvoj Petr Bořecký.

Pracovníci fakulty architektury budou zároveň městské části poskytovat poradenské služby v oboru architektury a urbanismu. Úřad se pak bude prostřednictvím svých zástupců aktivně podílet na kritikách a obhajobách závěrečných pracích studentů. Předpokládají se i aktivní diskuze s občany nad jednotlivými výstupy.

,,Brno je univerzitní město, což pro něj představuje ohromný a zatím nepříliš využívaný potenciál. Aktivní součinnost úřadu a samosprávy s mladými architekty tak může přinést čerstvé a neotřelé nápady, což povede ke zvýšení kvality života ve městě," doplnil starosta městské části Martin Landa.

ZDROJ:MČ Brno-střed

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů