Sobota, 27. dubna 2024

Na ortel o bioplynce se stále čeká

Na ortel o bioplynce se stále čeká

Otrokovice - Nebývalé emoce vyvolala v Otrokovicích v průběhu minulého roku plánovaná výstavba bioplynové stanice. Na pět set tamních občanů přišlo začátkem listopadu dokonce vyjádřit svůj nesouhlas na veřejné projednávání.

"Po zaznamenání připomínek a podnětů ze strany občanů Otrokovic při tomto projednávání, byly tyto připomínky zaslány zpracovatelům posudku," sdělil krajského úřadu Milan Plesar.

Autoři posudku podle něj do nich tyto náměty zapracovali. "Nyní probíhá zpracování stanoviska Zlínského kraje odbornými a kompetentními útvary Krajského úřadu," vysvětlil Plesar.

Předpokládá, že konečné stanovisko úřadu bude vyhotoveno ve druhé polovině ledna letošního roku. "Může však být vydáno až po splnění všech zákonem nutných povinností ze strany investora bioplynové stanice, čímž rozumíme zaplacení ceny znaleckého posudku," vysvětlil Plesar.

V nezávazném stanovisku kraj podle Plesara pouze doporučí, nebo nedoporučí vybudování bioplynové stanice. Tím hlavním kdo rozhodne, zda ve dvacetitisícových Otrokovicích bioplynová stanice bude, nebo nebude, je podle něj tamní stavební úřad.

Zdroj:Zlínské noviny
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů