Pátek, 29. března 2024

Hlasování v soutěži "To je on - kamion!" vrcholí!

Hlasování v soutěži "To je on - kamion!" vrcholí!

Na stránkách www.tojeonkamion.cz je ještě deset dní možné hlasovat pro fotografie, které nejzajímavěji vystihují zatížení obyvatel kamionovou dopravou. Prohlédnout si zde můžete více než stovku fotografií z celé České republiky mapující problematiku nákladní silniční dopravy tak, jak ji zachytili obyvatelé měst a obcí či motoristé na menších silnicích.

Soutěž pořádaná Dopravní federací [1] chce upozornit na problémy jako jsou hluk, exhalace, vibrace či snížená bezpečnost dopravy, které nevhodně řešená nákladní silniční doprava přináší, a podpořit jejich urychlené řešení, kterým je zavedení mýta na všechny silnice a podpora konkurenceschopnosti železniční nákladní dopravy.

Hlasování bude probíhat do 31. října 2009. Soutěžní příspěvky rovněž posoudí odborná porota. První tři nejlépe hodnocené fotografie a první tři fotografie od různých autorů, které obdrží největší počet hlasů, budou odměněny věcnými cenami v podobě až 4000 km na železnici zdarma a triček s dopravním motivem. Vyhlášení výsledků proběhne 5. listopadu 2009.

Dominika Švárová z Dopravní federace řekla: "Soutěž bohužel potvrzuje, že nákladní silniční doprava u nás není řešena systematicky a přináší problémy, kterým by se dalo správným nastavením mýtného předejít. Hlasováním v soutěži můžete podpořit úsilí těch lidí, kteří se snaží aktivně řešit svůj problém a nemají to štěstí, že bydlí daleko od hlučných a kamiony zatížených silnic."

Kontakt:

Dominika Švárová, Dopravní federace, telefon 775 905 638, email dominika.svarova@dopravnifederace.cz

Pavel Přibyl, Hnutí DUHA, telefon 603 207 249, email pavel.pribyl@hnutiduha.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů