Pátek, 29. března 2024

Další dílčí část D8 se může stavět: Soud zamítl jednu ze žalob Dětí Země

Další dílčí část D8 se může stavět: Soud zamítl jednu ze žalob Dětí Země

Městský soud v Praze rozhodl o zamítnutí žaloby Dětí Země - Klubu za udržitelnou dopravu, kterou se ekologické sdružení domáhalo přezkoumání rozhodnutí ministra dopravy ze dne 22. 6. 2009 ve věci stavebního povolení pro stavbu dálnice D8 v úseku 61,1 - 62,3 km u obce Habrovany v Českém Středohoří.

Soud žalobu podanou sdružením Děti Země - Klub za udržitelnou dopravu proti Ministerstvu dopravy a za účasti Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zamítl jako nedůvodnou rozsudkem 10Ca 302/2009-89.

"Tento rozsudek vnímáme jako dobré znamení pro celou dostavbu dálnice D8, nedočkavě očekávanou obyvateli Ústeckého kraje, kterým má výrazně zkvalitnit život," říká Martina Vápeníková, mluvčí ŘSD a dodává: "Zapomenout ale nesmíme ani na všechny řidiče a cestující nejen z ČR ale i z Evropy, kteří denně projíždějí nebezpečnou stávající komunikací."

Obecní úřad v Řehlovicích v nedávné době dokonce vyjádřil dokončení chybějícího úseku dálnice D8 mezi Lovosicemi a Ústím nad Labem oficiální podporu. A po své páteční návštěvě Ústeckého kraje označil dokončení dálnice D8 za důležité i ministr dopravy Vít Bárta.

Celá stavba je však stále v ohrožení vzhledem ke zrušení platného územního rozhodnutí krajským soudem v Ústí nad Labem.

Mgr. Martina Vápeníková
tisková mluvčí ŘSD
martina.vapenikova@rsd.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů