Čtvrtek, 25. dubna 2024

Česká města trápí přeplněnost auty, řešení hledají i v Praze

Česká města trápí přeplněnost auty, řešení hledají i v Praze

Městská část Praha 4 se potýká s přeplněností aut, podobně jsou na tom další města v České republice. Lidem se nelíbí, že se z ulic a čtvrtí, kde bydlí, stávají hromadná odkladiště aut. Místní pak nemají šanci zaparkovat a rozzlobeni jsou i podnikatelé, kterým unikají zisky. Radní Prahy 4 Martin Plíšek proto vystoupil s návrhem rozumné regulace parkování v Praze. Inspirovat se chce v městech, kde tento problém mají vyřešený a parkovací systémy fungují bez problémů. Martin Plíšek chce ve spolupráci s pražským magistrátem tento problém co nejdříve vyřešit.

"Nejhorší situace je v Podolí, Braníku, Krči a Nuslích. Zásadně nesouhlasím s tím, aby se z Prahy 4 stalo hromadné odkladiště aut. Regulace parkování musí být nastavena tak, aby upřednostňovala místní obyvatele a podnikatele před ostatními řidiči a zároveň je donutila, aby se rozmysleli, kde nechají stát svá auta," kritizuje a zároveň nabízí řešení Martin Plíšek.

Praha je přeplněná automobily, mnozí řidiči do města vjíždějí zcela zbytečně. Proto je důležité parkování v Praze zorganizovat. Řešením mohou být zpoplatněné parkovací zóny nebo celopražský systém parkování. Vyčleněná místa na parkování umožňují řidičům vyřídit si potřebné záležitosti a přesunout svůj vůz jinam tak, aby mohl na jeho místě zaparkovat zase někdo jiný. "Dopravní zácpy a přeplněnost Prahy automobily výborným způsobem řeší také odstavná parkoviště. Řidič může nechat auto na odstavném parkovišti a pohodlně využít systém městské hromadné dopravy. Budeme hledat další možnosti jejich rozšíření," říká Martin Plíšek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů