Pátek, 29. března 2024

Podpora na projekt Zelená úsporám bude poskytována do konce března 2010

a to i přesto, že stanovený objem 50 milionů Kč byl již k 26.1. vyčerpán...

Podpora na projekt Zelená úsporám bude poskytována do konce března 2010

Žadatelé o dotaci z programu Zelená úsporám mohou ve stávajícím režimu využít doplňkové podpory na projekt (podporu na přípravu a realizaci podporovaných opatření) až do 31. 3. 2010, a to i přesto, že stanovený objem 50 milionů Kč byl již dnešním dnem vyčerpán. Rozhodl o tom Řídící výbor programu na svém včerejším jednání. O podporu na projekt mohou žádat ti žadatelé, kteří splní podmínky programu a úspěšně žádají o jedno či více z podporovaných opatření - zateplení, pasivní výstavbu či instalaci systémů obnovitelných zdrojů vytápění. Pro přiznání podpory na projekt je rozhodující datum podání žádosti o podporu na projekt a její současné podání s žádostí o investiční podporu. Formulář a další podmínky podpory jsou k dispozici zde.

Zájem o dotace z programu Zelená úsporám zároveň dramaticky roste. Do konce roku 2009 bylo přijato a zpracováno přes 3118 žádostí představujících zhruba 500 milionů Kč. Odhady postavené na počtu rozpracovaných žádostí ukazují, že počet přijatých žádostí do konce února pravděpodobně stoupne až na 7000, respektive 1 200 milionů Kč.

Nejvíce využívanou formou podpory (více než polovina žádostí) jsou dotace na využití obnovitelných zdrojů energie na vytápění, zejména solární systémy. Největší objem podpory se na druhou stranu čerpá na provádění celkového zateplení. Tento typ zateplení je od září tohoto roku otevřený i pro panelové domy. Jejich počet v posledních týdnech také narůstá. Největším zatím podaným projektem je zateplení panelového komplexu o více než 300 bytových jednotkách - což představuje dotaci ve výši 29 milionů Kč.

Zdroj: www.zelenausporam.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů