Čtvrtek, 28. března 2024

Infotherma ve znamení zelených dotací

Infotherma ve znamení zelených dotací

Rekordních 360 vystavovatelů 17. ročníku mezinárodní výstavy Infotherma 2010 po čtyři dny ve třetím lednovém týdnu letošního roku představilo na ostravské Černé louce novinky ve vytápění, úsporách energie a využívání obnovitelných zdrojů v malých a středních objektech.

Zájem ze strany návštěvníků byl znač- ný. Velkou pozornost věnovali kotlům, krbům, plynovým spotřebičům, termoizolačním oknům, tepelně-izolačním materiálům a stavebním systémům. V hojné míře byli zastoupeni také výrobci a dodavatelé tepelných čerpadel.

Řada vystavovatelů pojala letošní výstavu Infotherma jako výzvu programu Zelená úsporám. Vysvětlovali návštěvníkům podmínky pro získání dotace z tohoto programu v oblasti obnovitelných zdrojů, zateplení rodinných domků i panelových domů. A protože zelené dotace by měly významně přispět ke zlepšení kvality ovzduší na Ostravsku, které je pod častou a oprávněnou palbou kritiky zdejších obyvatel, není divu, že o programu Zelená úsporám se hodně diskutovalo i na odborných diskusích v rámci doprovodných seminářů. Například o využívání solární energie, vytápění tepelnými čerpadly, nových kotlech na pelety, biomasu, ale i moderních kotlech na tuhá paliva. Zatímco na dřívějších výstavách Infotherma převažovaly kotle na plyn a elektřinu, letos byly z 50?% zastoupeny moderní kotle na tuhá paliva. Jak nám řekli jejich výrobci, reagují tak na zvýšenou poptávku spotřebitelů.

Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů