Sobota, 20. dubna 2024

Zateplení veřejných budov i z programu Zelená úsporám

Zateplení veřejných budov i z programu Zelená úsporám

O dotaci na zateplení budov veřejného sektoru, jako jsou např. školy, školky, nemocnice, městské úřad apod. je nyní možné žádat i z programu Zelená úsporám. Žádosti lze podávat od 19. července do 31. srpna 2010.

Při dosažení úhrnné výše podpory však bude výzva k podání žádosti ukončena před 31. srpnem. Výše podpory bude stanovena v závislosti na charakteru projektu a v souladu s pravidly o poskytování veřejné podpory. Její výše může dosáhnout maximálně 90 % celkových způsobilých výdajů, nanejvýš však 200 milionů korun pro jednoho žadatele.

Žádat mohou obce, města, příspěvkové organizace, kraje, veřejné a státní školy, obchodní společnosti vlastněné obcemi či jinými veřejnoprávními subjekty, církve, nadace, obecně prospěšné společnosti apod.

Podmínky rozšíření programu Zelená úsporám o budovy veřejného sektoru stanoví směrnice MŽP č. 7/2010 a její přílohy. Více informací se dozvíte i ve speciální rubrice .

Výzva k podávání žádostí

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů