Sobota, 20. dubna 2024

Program Partnerství Zelená úsporám má kontrolní komisi

Program Partnerství Zelená úsporám má kontrolní komisi

Ve středu 28. července 2010 se na své první schůzi sešla pětičlenná Kontrolní komise programu Partnerství Zelená úsporám. Program Partnerství Zelená úsporám je informační program, který identifikuje a propaguje energeticky nejúspornější domácí elektrospotřebiče dostupné na trhu v České republice.

Úkolem kontrolní komise je dohlížet na chod programu Partnerství Zelená úsporám, určovat jeho budoucí parametry a aktivity, tedy kontrolovat správné plnění jak v oblasti propagace programu, tak v oblasti výběru kategorií spotřebičů, kritérií pro zařazování jednotlivých výrobků, komunikace s partnery programu apod. Komise napomáhá smírnému řešení sporů mezi účastníky a v případě porušení pravidel programu jeho partnery předkládá návrhy řešení nebo na udělení sankcí.

Členové kontrolní komise byli jmenováni předchozí ministryní životního prostředí Rut Bízkovou a jsou to zástupci Ministerstva životního prostředí, Státního fondu životního prostředí, CECED CZ - Evropského sdružení výrobců domácích spotřebičů, Občanského sdružení spotřebitelů TEST a SEVEn, Střediska pro efektivní využívání energie, o.p.s.

Zdroj: www.sfzp.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů