Pátek, 29. března 2024

Evropskou Květinu získal další hotel

Evropskou Květinu získal další hotel

Holešovický Hotel Plaza Alta se zařadil mezi významné pražské hotely, které berou ohled na životní prostředí a mají pro to důkaz - Ekoznačku EU. Díky tomu se může oprávněně nazývat ekologicky šetrnějším.

Ekoznačka EU je pro turisty vyhledávající ubytování, které je kvalitní a zároveň šetrné vůči životnímu prostředí, důvěryhodným dokladem. Hosté jsou přímo v místě informování také o tom, jak oni sami mohou přispět ke snahám hotelu snížit negativní dopady na životní prostředí a současně mají jistotu, že hotel je pod pravidelným dozorem certifikační instituce, kterou je CENIA, česká informační agentura životního prostředí.

Aby hotel ekoznačku získal, musel splnit předepsané požadavky týkající se úspor energie a vody, využívání energie z obnovitelných zdrojů, ekologicky šetrnějšího úklidu, omezování a třídění odpadu a dalších.

Čtyřhvězdičkový hotel nabízí kromě možnosti ubytování mimo rušné centrum města i restauraci a konferenční místnost s výhledem na Prahu a je tak vhodným místem pro obchodní jednání, firemní školení i rodinné oslavy.

S dalšími držiteli Květiny se můžete seznámit na webových stránkách www.ekoznacka.cz. Na stejném místě najdete i seznam ekologicky šetrných výrobků, označených národní ekoznačkou Ekologicky šetrný výrobek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů