Čtvrtek, 18. dubna 2024

V Jizerských horách odstartuje pochod na konto povodní Vodohospodářská padesátka

V Jizerských horách odstartuje pochod na konto povodní Vodohospodářská padesátka

Český hydrometeorologický ústav uspořádá v sobotu 11. září v Jizerských horách pochod Vodohospodářská padesátka. Mluvčí Libereckého kraje Jiří Langer řekl, že výtěžek z letošního pochodu půjde na povodňové konto Libereckého kraje.

"Jde o tradiční sportovně-turistickou akci Českého hydrometeorologického ústavu, která se letos bude konat již po sedmatřicáté. Účastní se jí pracovníci různých vodohospodářských podniků a institucí z celé České republiky, očekáváme účast 450 chodců, kteří se od pátku ubytují na kolejích Technické univerzity v Liberci," řekl Langer.

"Pochod jsme připravili dlouho před povodněmi, a protože plánované trasy povodeň nezasáhla, rozhodli jsme se ji uskutečnit. Zároveň jsme rozhodli, že z rozpočtu akce, který tvoří příspěvky účastníků, věnujeme na pomoc postiženým lidem částku 50 tisíc korun," připojil vedoucí organizačního výboru Jan Kubát. Dodal, že peníze pošlou na povodňové konto Libereckého kraje.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů