Sobota, 27. dubna 2024

Škodovka začala s výrobou ekologického motoru

Škodovka začala s výrobou ekologického motoru

Mladá Boleslav - Automobilový lídr na českém trhu zahájil výrobu zcela nového agregátu. Důležitou vlastností motoru je snížení emisí CO2 a spotřeba pohonných hmot.

Agregát s celkovým objemem 1,2 litru, výkonem 77 kW bude mít přeplňování turbodmychadlem a přímé vstřikování.

Čtyřválcový motor společnosti Škoda Auto bude montován do vozů koncernových značek Škoda, Volkswagen, Audi, a Seat. S příchodem nového motoru se objeví i nové označení vozů TSI.

"Zcela nově vyvinutý motor rodiny TSI poskytne jedinečnou možnost spojit ohleduplnost k životnímu prostředí s harmonickým jízdním výkonem. Se znatelně nižšími hodnotami CO2 je nutno nový motor chápat jako příspěvek k výraznému snížení emisního průměru našich vozů," uvedl Reinhard Jung, předseda představenstva společnosti Škoda Auto.

Motorárna se rozšíří

Novým motorem se automobilka snaží přiblížit k zlepšení vztahu k životnímu prostředí všech koncernových značek VW. Díky tomuto projektu bude také rozšířena celková kapacita závodu výroby motorů společnosti Škoda Auto. "Jsem moc rád, že prvotní nasazení bude uskutečněno ve Škoda Auto, a že se mohu opět účastnit při realizaci tohoto projektu," uvedl vedoucí projektu závodu výroby motorů Joachim Rossmanit.

V roce 2008 se v závodě na výrobu agregátů vyrobilo 270 875 tříválcových atmosférických motorů 1.2 HTP a 538 069 převodovek MQ 200. Nový motor bude v Mladé Boleslavi nejen montován, ale bude zde i odléván blok motoru a obráběny některé důležité díly.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů