Středa, 17. dubna 2024

První dobíjecí stanice společnosti E.ON je v Brně

První dobíjecí stanice společnosti E.ON je v Brně

Energetická společnost E.ON uvedla do provozu svou první dobíjecí stanici pro elektromobily v České republice. Tato dobíjecí stanice se nachází v prostorách krytého parkoviště nákupního centra Galerie Vaňkovka Brno a je vůbec první stanicí umístěnou v českém nákupním centru. Dobíjení elektromobilů bude pro návštěvníky nákupního centra zdarma. Spotřebovanou elektřinu bude ze svých nákladů hradit Galerie Vaňkovka.

Výstavba dobíjecí stanice je logickým vyústěním aktivit E.ONu v oblasti úspor energie a využití alternativních zdrojů, které jsou součástí dlouhodobé strategie společnosti. "Zákazníkům, kteří mají podobné cíle a záměry, vycházíme maximálně vstříc," potvrzuje tiskový mluvčí energetické společnosti E.ON Vladimír Vácha. "To byl také jeden z hlavních důvodů pro realizaci tohoto pilotního projektu," dodává.

Společnost E.ON měla výstavbu dobíjecí stanice již nějaký čas v plánu. "Galerie Vaňkovka je naším významným zákazníkem, a když projevila o instalaci dobíjecí stanice zájem, zajistili jsme její výstavbu společnými náklady," dodává mluvčí E.ON.

Na úspěšné realizaci tohoto projektu má významný podíl také nákupní centrum Galerie Vaňkovka Brno, a to zejména díky velmi pozitivnímu postoji provozovatele tohoto nákupního centra k životnímu prostředí a elektromobilitě.

Dobíjecí stanice pro elektromobily v nákupním centru Galerie Vaňkovka Brno umožňuje dobíjet současně dvě vozidla připojená na zásuvku 230 V/16 A nebo jedno vozidlo připojené na zásuvku 400 V/32 A. Dobíjecí stanici nainstalovala a připojila společnost E.ON Servisní. Dodávku dobíjecí stanice zajistila společnost Molaris ve spolupráci se společnosti ZPA Smart Energy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů