Úterý, 23. dubna 2024

MB Econic v Singapuru

MB Econic v Singapuru

Sembcorp Indrustries, největší společnost v Singapuru zabývající se svozem a zpracováním komunálního odpadu přijala do svého vozového parku nový popelářský vůz značky Mercedes-Benz. Model Econic může být poháněn šestiválcovým řadovým vznětovým motorem z nákladních vozidel série 900 nebo motorem na zemní plyn. Právě "plynová" verze Econic NGT 2628 6x2/4 NLA se třemi nápravami, celkovou hmotností 26 tun a šestistupňovou automatickou převodovkou bude během následujícího roku testována v singapurských ulicích.

Motor na zemní plyn nabízí z objemu 6,9 litru maximální výkon 205 kW a maximum točivého momentu 1000 Nm. Stejně jako alternativně dodávané dieselové agregáty s technologii BlueTec plní i motory na zemní plyn emisní normu EEV, která je v současnosti nejpřísnější emisní normou.

Díky tomu, že z výfukového potrubí vozidla s pohonem na zemní plyn také díky integrovanému oxidačnímu katalyzátoru vychází minimální množství škodlivých látek, Econic přispívá k čistšímu životnímu prostředí.

Mercedes-Benz Econic byl původně vyvinut jako popelářský vůz a poprvé se představil na veletrhu odpadového hospodářství a technologií pro životní prostředí v Kolíně nad Rýnem v květnu 1998. Varianta na zemní plyn se představila později, stejně jako další karosářské verze.

Do roku 2009 bylo vozidlo vyráběno v Mannheimu, nyní Econic na zemní plyn vzniká ve Wörthu nad Rýnem, kam byla výroba přesunuta, aby se podařilo pokrýt rostoucí poptávku.

FOTO: MB Econic Pražských služeb

Mercedes Econic

ZDROJ:www.news.auto.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů