Pátek, 26. dubna 2024

Řecko úspěšně pokračuje v průzkumu naftových polí v Egejském moři

Řecko již několik let provádí intenzivní průzkum a malotěžbu ropy a zemního plynu v Egejském moři poblíž ostrova Thasos.

Řecko úspěšně pokračuje v průzkumu naftových polí v Egejském moři
Exploration in the North Aegean Sea began in the early 1970´s. The Prinos North structure was first identified as a potential exploration opportunity in 1976, when the drilling of the Prinos 4 (PN-4) delineation well encountered small quantities of oil to the north of the Prinos field. In 1993, 3Dseismic survey was carried out over the area confirming a separate structure to the north of the main Prinos field.

Prinos North 2 (PN-2) was drilled as a vertical well in 1994 and found oil to be present at two stratigraphic levels within the Prinos Group at depths of 2,125 and 2,325 mss. The upper oil bearing interval was tested and produced up to 3,000 bopd of 21°API sulphurous oil.

Today Aegean Energy hydrocarbon exploration is performed by experienced geologist and geophysicists using the latest technologies in the search for hydrocarbon deposits focus on increasing production and seeking to expand our resources.

Aegean Energy oil and Gas Exploration & Production activities are focus with a portfolio of assets located in the Kavala-Prinos Basin, Greece, that comprise a producing oil field (Prinos), a producing gas field ( South Kavala), a suspended oil field (Prinos North) and an undeveloped oil field (Epsilon).

In 2009 - 2010 Aegean Energy is developing Prinos, Prinos North and Epsilon field according to the drilling programme of the company.

ZDROJ: Aegean Energy

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů