Úterý, 23. dubna 2024

ČEPS a Česká fotovoltaická průmyslová asociace hledají řešení

ČEPS a Česká fotovoltaická průmyslová asociace hledají řešení

V souvislosti s aktuálním vývojem v oblasti elektroenergetiky se uskutečnila schůzka zástupců České fotovoltaické průmyslové asociace (CZEPHO) s představiteli společnosti ČEPS. Cílem jednání bylo vyjasnění vzájemných stanovisek a zhodnocení možností součinnosti při hledání společného řešení současného stavu. Výsledkem schůzky je dohoda o spolupráci a na vyřešení této situace do poloviny března.(ilufoto)

Jedním z klíčových závěrů setkání je shoda na nutnosti nastavit jasná a přísnější pravidla, především při udělování povolení k připojení do distribuční soustavy. "Za značnou částí již vydaných povolení totiž stojí spekulanti, kteří mají zásadní podíl na současné situaci, ze které navíc profitují. Všichni ostatní jsou tím samozřejmě poškozeni," zdůrazňuje Jaromír Řehák, předseda představenstva CZEPHO.
Soulad panuje také v definici společného cíle, kterým je nalezení efektivního řešení přijatelného pro všechny zainteresované strany. "Věříme, že takové řešení je dosažitelné v dohledné době," uvádí Ing. Petr Zeman, předseda představenstva a generální ředitel společnosti ČEPS. "Jedním z prvních společných kroků je přizvání zástupců distribučních společností ČEZ a E.ON k otevřené diskusi se zástupci CZEPHO a ČEPS."

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů