Pátek, 26. dubna 2024

Vlastníci lesů si mohou podávat žádosti na poskytnutí příspěvků

Vlastníci lesů si mohou podávat žádosti na poskytnutí příspěvků
Česká Lípa / Liberec - Formou finančních příspěvků funguje již deset let podpora vlastníkům lesa v ČR. Tyto příspěvky jsou vypláceny na základě Pravidel na poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích.
\"Vlastníci lesních pozemků ležících na území Libereckého kraje podávají žádosti o poskytnutí finančních příspěvků na hospodaření v lesích na Krajský úřad Libereckého kraje, kde jsou žádosti odborem životního prostředí a zemědělství zaregistrovány. Podané žádosti procházejí kontrolou. Jedná se o kontrolu prováděnou jak v kanceláři zda žádost obsahuje náležitosti předepsané Pravidly, tak i probíhá kontrola provedených prací v terénu. Na základě těchto kontrol dochází ke schvalování jednotlivých žádostí a to tříčlennou komisí, která doporučí schválení žádostí o poskytnutí daného finančního příspěvku,\"
řekl Radim Zika, člen rady kraje.
Žadatelé mohou požadovat finanční příspěvek například na obnovu, zajištění a výchovu porostů, ekologické a šetrné hospodaření, na zajištění mimoprodukčních funkcí lesa, vybrané činnosti mysliveckého hospodaření, vyhotovení lesních hospodářských plánů a v neposlední řadě na chov a výcvik národních plemen loveckých psů a loveckých dravců.
Rozhodnutí o poskytnutí finančních příspěvků jsou zasílány Ministerstvu zemědělství ČR, jež na základě poskytnutých rozhodnutí proplácí finanční částky jednotlivým žadatelům. Liberecký kraj v loňském roce obdržel téměř tři stovky žádostí a přiznal finanční příspěvky ve výši 20 296 326, Kč.
Zdroj:Českolipský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů