Pátek, 26. dubna 2024

Lesy ČR vypsaly tendry na lesnické zakázky za 900 milionů

Lesy ČR vypsaly tendry na lesnické zakázky za 900 milionů

Lesy ČR dnes zahájily výběr smluvních dodavatelů lesnických činností v objemu přes 900 milionů na 60 smluvních územních jednotkách. Lesy ČR využijí otevřeného zadávacího řízení podle zákona o veřejných zakázkách.

Zadávací řízení se týkají smluvních územních jednotek, na kterých skončily dosavadní smlouvy. "Byly to zakázky, které vyhrály v předchozím zadávacím řízení bez uveřejnění, které právě na konci října skončí," řekla mluvčí. Nově vybraní dodavatelé zajistí hospodaření na těchto územích do konce roku 2010. Z celkového počtu 60 nově uzavíraných smluv bude 35 účinných od 1. listopadu 2009, zbylých 25 pak od 1. ledna 2010. Uvedený počet představuje zhruba 20 procent celkové výměry Lesů ČR.

„V rámci přípravy podmínek těchto tendrů jsme se rozhodli zareagovat na současnou hospodářskou krizi, která se nevyhnula ani lesnictví. Nové smlouvy mají například oboustranně prodlouženou splatnost na 60 dnů z předchozích 45 dní, připouštíme možnost zastavení pohledávek smluvních partnerů bankám po našem předchozím souhlasu, zakotvili jsme větší závaznost projektů prací a pružnější indexaci cen dříví“ řekl generální ředitel Lesů ČR Svatopluk Sýkora. „Naše opatření směřují ke stabilizaci lesnického sektoru a představují vstřícné gesto adresované podnikatelům,“ dodal.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů