Čtvrtek, 28. března 2024

Ekologická Nokia

Ekologická Nokia

Den Země je pro mnohé lidi impulsem, aby se začali více zajímat o životní prostředí. O ekologických tématech se přitom můžete mnohé dozvědět i přímo z vašeho mobilního telefonu Nokia, a to díky řadě aplikací a her s ekologickou tematikou v Ovi Store.

Climate Mission je zdarma dostupná hra, ve které si můžete otestovat svůj důvtip a naučit se formou hry něco nového o problematice globálních klimatických změn a vlivu nejrůznějších procesů na ně. V průběhu hry budete muset nejprve začít třídit odpad, poté vysazovat stromy v savaně, pomůžete farmářům v Indii ochlazovat jejich políčka bílými kameny nebo zjistíte něco o tom, jak nám mravenci pomáhají udržet čistší vzduch.

Za zmínku určitě stojí také Green Explorer widget, což je bezplatně nabízená miniaplikace na plochu, která nabídne zajímavé tipy z oblasti ekologického cestování a životního stylu. S bezplatnou aplikací WWF EcoGuru si pak můžete jednoduše spočítat svoji vlastní ekologickou stopu a získat pár tipů na to, jak pomoci zlepšování životního prostředí. Pro ty, kteří to s ekologií myslí opravdu vážně, je tu také 101 Green Tips neboli 101 zelených tipů, které můžete získat za 34 Kč. V této jednoduše koncipované anglické příručce se dozvíte, jak snížit svůj dopad na životní prostředí a ušetřit přitom peníze, třeba při mytí podlahy.

Se snižováním dopadů na životní prostředí můžete začít přímo u vašeho mobilního telefonu Nokia. Zdarma dostupná aplikace Battery Extender Lite vám pomůže prostřednictvím několika nastavení snížit spotřebu elektrické energie (a tím i prodloužit výdrž) baterie. Za 18 Kč si můžete přikoupit aplikaci Green Charging Save Energy, která pohlídá optimální nabíjení mobilního telefonu a dá vám k dispozici informace o stavu jeho akumulátoru, včetně odhadu zbývající pohotovostní doby a doby hovoru.

Šetřit přírodu vám mohou pomoci i Ovi Mapy s bezplatnou automobilovou a pěší navigaci. Stačí zadat požadovanou adresu a dovedou vás k cíli optimální trasou. Uspoříte tak ujeté kilometry, palivo a tím i přírodu.

Komentář redakce: Skutečně ekologickou informaci, třeba co dělá Nokia s ekologicky neodbouratelnými bateriemi, když doslouží, tisková zpráva neobsahuje. No hlavně když bude každý znát svou ekologickou stopu. To Zemi zachrání.

www.chip.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů