Sobota, 27. dubna 2024

Poradí, jak na úspory energie

Poradí, jak na úspory energie
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Jak na úspory energií má poradit firmám i jednotlivým občanům publikace, kterou společně vydaly krajský úřad a občanské sdružení Energy Centre České Budějovice.
Jak Právo informovala mluvčí krajského úřadu Maria Ptáčková, publikace vznikla z iniciativy pracovní skupiny Jihočeského kraje a Horních Rakous, která se zaměřuje na přeshraniční spolupráci v oblasti energie. Obsahuje mnoho odborných i praktických rad využitelných při rekonstrukci i stavbě nových domů, pro změnu způsobu vytápění, efektivnější využití stávajících topných systémů i pro snížení spotřeby energií v domácnosti.
Užitečné informace zde najdou i ti, kteří zvažují využití obnovitelných zdrojů energie pro vytápění a ohřev vody, například sluneční zařízení, tepelné čerpadlo či kotel na biomasu. Zvláštní kapitola je věnována možnostem financování úsporných opatření prostřednictvím programů České energetické agentury, Státního fondu životního prostředí a dalších. Nechybějí zde ani příklady z praxe s užitečnými odkazy.
Vydání publikace podpořili jihočeský hejtman Jan Zahradník (ODS) a hornorakouský hejtman Josef Pühringer (ÖVP) a je ji možné bezplatně získat na Krajském úřadu Jihočeského kraje nebo v sídle občanského sdružení Energy Centre České Budějovice na náměstí Přemysla Otakara II. K dispozici je rovněž na internetových stránkách www.eccb.cz nebo www.kraj-jihocesky.cz.
Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů