Pátek, 10. května 2024

Již příští pátek bude oznámen Ropák za rok 2004

Již příští pátek bude oznámen Ropák za rok 2004

Výsledky anket Ropák 2004 a Zelená perla 2004 budou zveřejněny v pátek 29. dubna v 11 hodin na tiskové konferenci v Brně. Večer pak od 18 hodin v brněnském Divadle Radost na Bratislavské 32 proběhne ještě slavnostní vyhlášení, které je určeno veřejnosti. Na akci s vegetariánským rautem diváci uslyší Jiřího Dědečka a Cimbálovou muziku Veronica, uvidí zajímavé ekovideoklipy GREENPEACE, ukázky z filmu Nuda v Brně a také ropákův dort. Vstupenky za sto korun lze zakoupit v Ekologické poradně na Panské 9 nebo přímo u Dětí Země na dz.brno@ecn.cz. Novináři mají vstup zdarma.

„Připravený pestrý kulturní program za účasti Jiřího Dědečka bude snad i letos velkým lákadlem pro veřejnost jako loni, kdy se hrála parodická hra o přesunu železničního nádraží pod názvem Odsun,“ doufá organizátor anket Miroslav Patrik z Dětí Země Brno.

Na raut je připraveno veganské a vegetariánské občerstvení od firmy Restaurace – Rebio, k pití pak víno ze skladů Moravské banky vín Brno a od firmy Víno Marcinčák Mikulov. Účastníci soirée také budou moci sníst výborný ropákův dort.

Děti Země v současné době stále provádějí kontrolu zaslaných kandidátů na ropáky a perly. Konečné přehledy podle krajů budou zveřejněny nejpozději v pondělí 25. dubna, dvanáct ropáckých finalistů pak ve středu.

Nejčastěji byl letos nominován náměstek ministra průmyslu Martin Pecina, který byl loni třetí, a zastupitel Ústeckého kraje za ČSSD Jaroslav Foldyna, který loni skončil na druhém místě za Jaromírem Schlingem.

Vstupenky na ropácké soirée 29. dubna od 18 hodin v Divadle Radost lze je objednat či zakoupit:

1) Ekologická poradna Veronica (Panská 9, tel. 542 422 750, veronica@ecn.cz)

2) Děti Země Brno (Cejl 48/50, tel. 545 210 393, dz.brno@ecn.cz).

3) Divadlo Radost (Bratislavská 32, tel. 545 321 273)
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů