Sobota, 27. dubna 2024

Pro zájemce o studium na Jihočeské univerzitě

Pro zájemce o studium na Jihočeské univerzitě

V pátek 27. ledna se na Jihočeské univerzitě uskuteční Den otevřených dveří. Na jednotlivých fakultách se budou moci případní zájemci o studium na této univerzitě dozvědět vše potřebné o studijních oborech a programech, které univerzita budoucím maturantům nabízí. Budou si moci prohlédnout také specializovaná pracoviště, hovořit se stávajícími studenty, shlédnout promítané filmy, projít odbornými pracovišti. Poprvé se představí nová fakulta Jihočeské univerzity – filozofická. Od 1. ledna na ní studuje téměř 300 studentů, původních posluchačů Historického ústavu, který byl jednou ze zakládajících součástí této fakulty.

Kromě páteční návštěvy šesti fakult Jihočeské univerzity (a Ústavu fyzikální biologie JU v Nových Hradech) je možné se o univerzitě více dozvědět na webových stránkách školy na  www.jcu.cz  V sekci Informace pro zájemce o studium je  m.j.  zveřejněn seznam akreditovaných studijních oborů na JU, informace o podmínkách přijímacího řízení na Jihočeské univerzitě (univerzita bude přijímat přihlášky ke studiu do 15. 3. 2006), kontakt na studijní oddělení jednotlivých fakult a další potřebné informace.

Nově je od 23. ledna zřízena e-mailová schránka pro individuální dotazy týkající se přijímacího řízení prijimacky@jcu.cz

Na tuto adresu je možné zaslat dotaz, který oddělení prorektora JU pro studium zodpoví, případně přepošle k zodpovězení na jednotlivá specializovaná pracoviště univerzity. Tato služba bude fungovat do konce března t.r.

Jihočeská univerzita si v tomto roce připomíná 15 let od svého vzniku v roce 1991. V současné době zde studuje téměř 10 000 studentů na šesti fakultách (biologická, filozofická, pedagogická, teologická, zdravotně sociální, zemědělská, a dvou vysokoškolských vědeckých ústavech: Ústav fyzikální biologie JU se sídlem v Nových Hradech a Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický JU ve Vodňanech, které zajišťují především doktorské studium).

Zájem o studium na této univerzitě v posledních letech každoročně zhruba čtyřnásobně překračuje kapacitní možnosti školy (například v loňském roce Jihočeská univerzita registrovala 11 300 přihlášek ke studiu, avšak volných míst do prvních ročníků bylo „pouze“ 2 600).

Hana Bumbová
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů