Pátek, 10. května 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Magistrát města Teplice sděluje občanům, že z důvodu klimatických podmínek dochází k problémům s výsypem BIO nádob. Obsah nádob je přimrznutý a důrazným výsypem dochází k poškození nádob. Svozová společnost je proto nucena přistoupit na nevyvážení BIO nádob, a to do doby značného oteplení. O znovu zahájení služby bude teplický magistrát občany informovat.

Ve Velké Británii Nokia prodává speciální edici svého smartphone N79 s označením Eco. Samotný mobil se od běžného provedení neliší. Změnou je menší balení, ve kterém chybí nabíječka. Nokia tak po svých zákaznících požaduje použití starší nabíječky od dříve zakoupeného mobilu Nokia. Toto řešení by mělo být ekologicky šetrné, vzhledem k nutnosti likvidace staré nepotřebné nabíječky.
Cena Nokie N79 Eco je stejná jako u běžného provedení - 319 liber. S ekologickým smartphonem se také dodávají dva výměnné kryty jako u standardního provedení. Při zakoupení každého ekologického smartphone navíc Nokia poukáže čtyři libry do fondu WWF.

Vodní toky brázdí stovky dobrovolníků. Mapují velikost populací a významné lokality. Po celé Evropě se navíc koná i sčítání zimujících kormoránů. Když se akce konala loni, napočítali dobrovolníci 54 druhů ptáků a 200 tisíc exemplářů. Nejpočetnějším druhem byla kachna divoká.

Organizace Greenpeace oznámila, že bude udílet společnostem výroční cenu za greenwashing. Historicky prvním vítězem je naftařská společnost British Petroleum, podle představitelů Greenpeace za to, že v reklamě tvrdí, že podporuje alternativní zdroje energie, ve skutečnosti však většinu investic směřuje do fosilních paliv.

 

 

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů