Sobota, 27. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

>>U TOP 09 budu mít větší prostor pro formulování environmentální politiky v konzervativním duchu.<<
Bedřich Moldan,
dlouholetý ekologický expert ODS, o svém odchodu ze strany kvůli chystané spolupráci s TOP 09.
Server Aktuálně.cz, 14. 1. 2010
A kdyby TOP 09 pohořela ve volbách, bude z Moldana environmentální adjunkt ve schwarzenberských lesích na Orlíku.

>>Plané ekologické žvásty jsou k ničemu, plyn musí někdo tlačit na trh.<<
Jan Světlík,
vlastník skupiny Vítkovice Holding, která vyrábí tlakové láhve na plyn a vyvíjí motory na plynový pohon.
HN, 14. 1. 2010
V éře globálního oteplování se o plyn nestrachujme, díky své teplotní rozpínavosti se prosadí i bez ingerencí.

Již potřetí se letos otvírají dveře do Spojených států těm, kteří touží stát se významnými odborníky a lídry ve svém oboru. Do konce března se zájemci mohou hlásit do programu Young Leaders kompletně financovaného organizací American Fund for Czech and Slovak Leadership Studies (AFCSLS).
>>Fond se rozhodl soustředit se na tři oblasti: zdravotnictví, vzdělávání a životní prostředí. Rozhodl se tak proto, ze tyto tři obory jsou "popelkou" byznysu, nicméně jsou velmi důležité pro kvalitu života,<< vysvětluje Martin Herman, zástupce AFCSLS.

Proti projektu modernizace elektrárny Prunéřov protestovali včera před centrálou elektrárenské skupiny ČEZ v Praze aktivisté Greenpeace. Před vchodem umístily zhruba dvě desítky aktivistů kromě modelu komína elektrárny transparent "Nešetřete na zdraví Severočechů" a jeden menší s nápisem "Nešpiňte severní Čechy". Akce je součástí kampaně Greenpeace proti projektu modernizace elektrárny, která v těchto dnech vrcholí.

Přestože si lidé bydlící nedaleko lomu Černá skála u Potštejna stěžují na otřesy při odstřelech, při posledním měření odborníci žádné nadlimitní hodnoty nezjistili. Podle výsledků měření a následných analýz bylo zjištěno, že úroveň hluku při odstřelech je téměř nulová a otřesy jsou takřka neznatelné. "Je tedy zřejmé, že k žádnému narušení domů a obtěžování obyvatel docházet nemůže. Některé stížnosti obyvatel se dokonce ani neshodovaly s termíny našich odstřelů, je tedy možné, že hluk může pocházet z jiných lokalit než z Černé skály," řekl David Jung ze společnosti Fospol Prachovice, která odstřely provádí.

Obec Ostravice na Frýdecko - Místecku zprovoznila novou čističku odpadních vod. Zahájením zkušebního provozu tak začal v obci fungovat nový kanalizační řád. A díky tomu je voda v řece Ostravici čistší, než doposud.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů