Pátek, 29. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

V Českých Kopistech začala na Labi výstavba malé vodní elektrárny. Staví ji akciová společnost Dolnolabské elektrárny. V provozu má být v polovině roku 2012. Ročně bude vyrábět zhruba třicet gigawatthodin elektrické energie, což by stačilo pokrýt spotřebu všech domácností v Litoměřicích.

Rada Plzeňského kraje schválila uzavření Dohody o partnerství a spolupráci na Integrovaném systému nakládání s komunálními odpady v Plzeňském kraji mezi Plzeňským krajem, Statutárním městem Plzeň, obchodní společností Plzeňská teplárenská, a.s. a Sdružením měst a obcí Plzeňského kraje.
Předmětem této dohody je spolupráce mezi stranami dohody při koordinaci prací, projednávání a formulaci závěrů Studie proveditelnosti integrovaného systému nakládání s komunálními odpady v Plzeňském kraji a doporučení pro Integrovaný systém nakládání s komunálním odpadem v Plzeňském kraji včetně realizace tohoto systému a vzájemné informovanosti a získávání podnětů, které povedou k efektivnějšímu nakládání s odpady v rámci Integrovaného systému.

Přírodovědná stanice v Karviné-Ráji zve všechny děti k prohlídce malé karvinské zoo. Po dobu jarních prázdnin nabízí vždy od deseti hodin do půl čtvrté odpoledne prohlídku stanice, kde žije téměř 250 zvířat. K vidění je například krajta, želvy, papoušek kakadu, nosálové, makak, liška či dikobraz. Stanice se nachází v ulici Kubiszova.

Nové stojany, deset nových distribučních míst v Olomouci i v okolních obcích a aktualizované zpravodajství. To je výsledek projektu, který podpořila Evropské unie od září 2008 do února letošního roku. Peníze využila olomoucká pobočka Hnutí Duha na vydávání měsíčníku Ekologických listů. Ten informuje veřejnost v oblasti ochrany životního prostředí a ekologicky šetrného spotřebitelství.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů