Čtvrtek, 25. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Hranice/ O tom, jak ochránit domy před záplavami, bude přednáška v úterý 9. března od pěti odpoledne v zasedací síni hranického zámku.

Osmnáctého února se v Prachaticích uskutečnilo První Fórum Zdravého města, jehož se zúčastnilo 59 občanů. Ze sedmi diskutovaných témat byl největší zájem o problematiku životního prostředí, sociální oblast a zdravotnictví. V hlasování o jednotlivých podnětech nejvíce hlasů (26) získal impuls Vzrůstající vandalismus ve městě a řešení romské problematiky, 13 hlasů bylo pro podnět Trhy s místními produkty a 12 získalo Odpadové hospodářství. Celkem bylo vybráno 10 podnětů, které následně ověří anketa mezi občany města. Prachatice vstoupily do Národní sítě Zdravých měst před necelým rokem. Díky své aktivitě již stačily získat Ocenění za rychlý postup nového člena ke kvalitě Zdravého města a Místní agendy 21.

Choceň - Soutěžní výstava výtvarných prací, jež se vztahují ke Dni Země, se letos uskuteční opět v prostorách Orlického muzea.
Pro dětské výtvory je vyhrazen duben. Děti a studenti, kteří se chtějí soutěže Malujeme pro Zemi zúčastnit, by měli své práce odevzdat do poloviny března Lence Svobodové z Českého svazu ochránců přírody Spongilit Choceň. Talentovaní výtvarníci mohou kreslit, malovat, tvořit koláže či keramiku, fotografovat nebo se pokusit o prostorové vytváření, a to na téma přírody.
Ztvárnit tedy mohou rostliny, živočichy, místa v přírodě či přírodní děje, nebo se jimi inspirovat. Každá práce musí mít na zadní straně jméno a příjmení autora, třídu, školu a název dílka. Vzhledem ke zmenšenému výstavního prostoru v muzeu prosí pořadatelé, aby každý mladý autor doručil nejvýše tři práce. To se netýká fotografií, jejichž nejmenší formát musí být 13 krát 18 centimetrů.

Tesco ve Velké Británii začalo využívat plastových lahví pro výrobu své vlastní značky brandy. Zároveň začal řetězec využívat odlehčených lahví pro svou značku vín, které váží 300 gramů a jsou o 30 % lehčí než předchozí lahve. Řetězec tak podle svých slov ušetří až 560 tun skla ročně. Aktivita navazuje na další ekologicky laděný krok, který Tesco oznámilo v lednu - zákazníkům nabízí možnost nákupu dvou kusů výrobku, přičemž druhý si spotřebitelé vyzvednou, až první spotřebují.

Česká stavební akademie vyhlásila výsledky 2. ročníku soutěže Stavební výrobek - technologie roku 2009 - Česká kvalita pro české stavebnictví.
ZLATÁ CENA připadla mimo jiné firmám: Step TRUTNOV a.s. za průmyslový kotel na spalování celých balíků biomasy, Rieder Beton, spol. s r.o., za systém protihlukových stěn

Geologickou mapu Španělska a Portugalska najdete na:
servicios3.mma.es

Nedělní ráno dne 7. 3. 2010 uvítalo na svět hříbě tarpana na statku domácích zvířat v Podkrušnohorském zooparku. Hříbě bylo zkontrolováno veterinární lékařkou, je v pořádku a má se čile k světu. Hříbě spolu s maminkou Wiky je ustájeno ve vnitřním prostoru statku, kde si je návštěvníci mohou prohlédnout.

Šéf marketingu VW Luca de Meo chce marketing automobilky více globalizovat, růst nyní očekává na trzích v Brazílii, Rusku, Indii a Číně. V Evropě nyní spouští kampaň "think blue", která navazuje na claim "think small" z 60. let. Propaguje ekologickou šetrnost vozů VW a útočí tak i na prvenství Toyoty v této oblasti.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů