Pátek, 29. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Fórum dárců vyhlašuje 7. ročník soutěže Top Filantrop, mezinárodní ceny Byznysu pro společnost za společenskou odpovědnost. Zájemci o účast v soutěži se mohou hlásit prostřednictvím on-line formuláře na www.byznysprospolecnost.cz. Nově letos přibyla kategorie, do které mohou firmy přihlašovat svoje projekty z oblasti ochrany životního prostředí. Další novinkou je zapojení veřejnosti do hlasování o osobnosti roku 2010, které proběhne ve spolupráci s aktualne.cz.

Ministr životního prostředí Pavel Drobil se dnes sešel s prezidentem Hospodářské komory ČR Petrem Kuželem. Schůzka byla informativní, mezi hlavní témata patřila novela zákona o odpadech, novela zákona o ovzduší, proces EIA, zákon č. 114/92 Sb. (o ochraně přírody a krajiny), SFŽP a Zelená úsporám a pokračování spolupráce MŽP a HK ČR.
Během diskuze k novele zákona o ovzduší se stanoviska ministerstva a Hospodářské komory v některých bodech lišila. Zároveň došlo k dohodě o prodloužení a podpisu tzv. společného memoranda mezi MŽP a HK ČR.

Premiér Petr Nečas se v úterý 31. srpna ve 12 hodin vyjádří k aktuální pomoci vlády při odstraňování povodňových škod. Tiskové konference se zúčastní také starosta Frýdlantu Dan Ramzer.
Místo: Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1
Tiskový odbor Úřadu vlády ČR
e-mail: tiskovy.odbor@vlada.cz
telefon: 22400 2860/2596
www.vlada.cz

Společnost ČEZ koupila 24,8 procenta akcií polské elektrárenské společnosti Elektrocieplownia Elcho a stala se jejím stoprocentním vlastníkem. Firma o tom včera informovala na svém webu. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. ČEZ koupil majoritní podíl v elektrárně, která se nachází u Katovic, již v roce 2006. Elcho vyrábí spalováním černého uhlí kombinovaně elektřinu a teplo ve dvou moderních blocích o celkové instalované kapacitě 238 megawatt. V Polsku společnost ČEZ soustředí několik svých aktivit. Mezi nejdůležitější patří její závod Elektrownia Skawina, která provozuje uhelnou elektrárnu o výkonu 492 MW a ČEZ v ní vlastní téměř 100 procent. Nedávno ČEZ oznámil, že nepodá nabídku na nákup polské energetické společnosti Energa. ČEZ se také rozhodl nezúčastnit se privatizace polských elektráren Pontnów-Adamów-Konin (PAK).

Image je na nic, poslouchej žízeň. To byla nejvtipnější urážka Miloše Zemana, které se kdy kdo dopustil. Hlášku z jedné limonádové reklamy na tehdejšího premiéra vystřelil ne příliš výrazný politik Ambrozek. Byl také ministrem životního prostředí a slul coby slušný, inteligentní jihomoravský prototyp mladého lidovce. Teď má slušňák problém - neumí zatím vysvětlit, z čeho zaplatil dům za deset milionů. Na cihly používal zjevně poslanecké náhrady na cestování a žil skromně za pár korun na den. Korunka ke korunce a má za pár let na vilu. Pan Ambrozek má prostě k penězům vztah. Když je miluješ, není co řešit.


Z PROGRAMU SCHŮZE VLÁDY ČR, která se koná ve středu 1. září 2010 v 09:00 hod. v zasedací síni budovy Úřadu vlády, Praha 1, nábřeží E.Beneše 4

K projednání s rozpravou:
3.
Stanovisko Ministerstva financí ke Kontrolnímu závěru NKÚ z kontrolní akce č. 09/18 "Peněžní prostředky určené na odstranění starých ekologických zátěží"
č.j. 832/10
Předkládá: ministr financí
přizván: F. Dohnal, prezident Nejvyššího kontrolního úřadu

K projednání bez rozpravy:
15.
Návrh na obeslání 54. řádného zasedání Generální konference Mezinárodní agentury pro atomovou energii, konaného ve dnech 20. 9. - 24. 9. 2010 ve Vídni
č.j. 873/10
Předkládají: předseda vlády a předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů